Bývalý poslanec Rabas povede ZOO

14.11.2012 15:38

onkurz na šéfa ZOO Dvůr Králové nad Labem vyhrál exposlanec a bývalý ředitel chomutovského zooparku Přemysl Rabas. Druhý skončil bývalý ředitel ZOO Děčín Lubomír Moudrý. K výběru se má ještě vyjádřit rada kraje. Po dnešním zasedání výběrové komise to ČTK řekl člen představenstva Josef Ješina (ČSSD). Dlouholetá ředitelka dvorské zoo Dana Holečková v říjnu v čele zoo skončila.

Bývalý poslanec Rabas povede ZOO
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Přemysl Rabas

"Pořadí jsme neurčovali, ale Přemysl Rabas získal nejvíce bodů," řekl Ješina. K posouzení pro jmenování na místo ředitele komise radě kraje podle něj doporučila i Moudrého. "Tito dva byli nejlepší," řekl Ješina. Připomněl, že Rabas i Moudrý jiné zoo v minulosti řídili. Komise dnes ve finále vybírala z pěti uchazečů. Původně se přihlásilo 20 zájemců. Zoo již dříve uvedla, že jméno nového ředitele by mělo představenstvo zahrady oznámit 19. listopadu.

Bývalá ředitelka Holečková čelila kritice například za to, že dvorská zoo byla nedávno vyloučena ze Světové asociace zoologických zahrad (WAZA), které se nelíbilo porušení etického chování při převozech zvířat. Už v roce 2010 zoo ukončila členství v Asociaci evropských zahrad a akvárií (EAZA).

Na konci října z dvorské zoo odvezli chovnou samici vzácné pralesní žirafy okapi, důvodem transportu bylo právě ukončení členství dvorské zoo v EAZA a opuštění chovných programů. Holečková však kritiku odmítala a tvrdila, že ukončením členství v asociacích nebude dotčen další rozvoj zoo ani chov ohrožených zvířat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: joh

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …