Bývalý "rebel" Fuksa míří do čela Českého Aeroholdingu

22.11.2012 13:55

Bývalý rebelující poslanec za ODS Ivan Fuksa míří do čela Českého Aeroholdingu. Jako vrchní ředitel bude mít na starost především privatizaci Českých aerolinií. S odkazem na důvěryhodný zdroj to dnes napsal server Aktuálně.cz.

Bývalý "rebel" Fuksa míří do čela Českého Aeroholdingu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Fuksa

Fuksa patřil mezi trojici středočeských poslanců, kteří se v minulých měsících pustili do střetu s premiérem Petrem Nečasem (ODS) a kvůli svému odporu k vládnímu daňovému balíčku nakonec odešli ze sněmovny. Lídři ODS ale dávali najevo, že je strana po tom, co ustoupili, „neodepíše". Jejich odchod provázely spekulace médií o tom, zda a co jim za to bylo nabídnuto.

Hledání strategického partnera pro ČSA schválila vláda

Fuksa od ledna 2007 do května 2010 zastával funkci prvního náměstka ministrů financí Miroslava Kalouska (nyní TOP 09) a nestraníka Eduarda Janoty. Krátce po zvolení do sněmovny v květnu 2010 byl jmenován ministrem zemědělství, kterým byl do svého odvolání loni v říjnu.

Hledání strategického partnera pro ČSA schválila vláda a mateřská společnost Český Aeroholding obeslala 50 největších světových dopravců s výzvou k podání nabídek. Vláda se ČSA snažila prodat už v lednu 2009.

Podle dřívějších informací serveru Česká pozice se o ČSA zajímají čtyři velké letecké společnosti. Kromě Air France-KLM, které o národního dopravce měly zájem už před třemi lety, jde prý o Turkish Airlines, Etihad Airways z Abú Zabí a Korean Air. Stát v ČSA plánuje prodat maximálně 50 procent minus jednu akcii, aby si i po transakci firma zachovala statut národního dopravce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …