Bývalý senátor volá po zastavení Kalouska. Dovoleno je prý cokoliv

15.07.2012 21:14

Jiří Vyvadil, bývalý senátor za ČSSD, burcuje proti ministru financí Miroslavu Kalouskovi. Jeho chování je prý v polistopadové historii srovnatelné snad jen s Miroslavem Sládkem a jeho zastrašování policistů ohrožuje právní systém v této zemi. Protože premiér evidentně není schopen svého ministra umravnit nebo vyhodit, je třeba k odstranění Miroslava Kalouska použít jakýchkoliv prostředků.

Bývalý senátor volá po zastavení Kalouska. Dovoleno je prý cokoliv
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Miroslav Kalousek sleduje čas

„Jedná způsobem, který, kdyby se jej dopustili komunisté, podala by vláda obratem návrh na jejich rozpuštění a jak znám Nejvyšší správní soud, jejímu návrhu by vyhověl,“ napsal někdejší sociálně demokratický senátor o ministru financí a místopředsedovi TOP 09 Miroslavu Kalouskovi.

Celý Vyvadilův text ZDE

Vydírání a hulvátství jako Sládek

Podle něj současné chování ministra financí opakovaně naplňuje znaky několika trestných činů (vydírání, obecné ohrožení). Mírou hulvátství se pak dá v polistopadové politice srovnat snad jen s Miroslavem Sládkem, o němž po čase většina národa správně usoudila, že je blázen.



„Čů*ák“ může být považováno za výtržnictví

V situaci, kdy mezi občany může být označení „čů*ák“ považováno za spáchání trestného činu výtržnictví si ministr může podobná slova klidně vykládat v televizním vysílání a vyhrožovat policejním vyšetřovatelům „odstíháním“.

„Ví, že premiér – bačkora, bláto a mátoha -  jej neodvolá, i kdyby se v Poslanecké sněmovně vysvlékl do naha a močil na státní vlajku. Ještě by mu možná přinesl 2 lahve minerální vody, aby alespoň snížil jeho aktuální množství alkoholu v krvi a zmírnil tak jeho excentričnost,“ píše Vyvadil. Slabý premiér si totiž nemůže dovolit skandalistu vyhodit.

"Ještě nikdy v životě jsem se neúčastnil skupin na odstraňování vlády, či politika. Věřil jsem, že zákonitosti vývoje věci vyřeší. TOP 09 nepochybně po příštích volbách do PS odejde z politické scény. Ale pokusme se věci urychlit. Nastává čas legitimního odporu všemi prostředky,“ vyzývá Jiří Vyvadil.



Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…