Bývalý véčkař vyhrál soud s firmou, kterou si vzal do úst kvůli dálnici

20.02.2014 16:28

Bývalý místopředseda Věcí veřejných Tomáš Jarolím vyhrál soudní spor se stavební firmou Eurovia CS, píše iDnes.cz. Ta ho žalovala kvůli údajnému poškození dobrého jména. Jarolím ji totiž v lednu 2012 obvinil z podvodu a rozkrádání státních peněz.

Bývalý véčkař vyhrál soud s firmou, kterou si vzal do úst kvůli dálnici
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Prohlásil to na tiskové konferenci, na které prozradil i to, že na Eurovii podává trestní oznámení. Podle něho stát okradla o 536 milionů korun. Na stavbu dálnice D47 totiž použila nekvalitní materiál. Místo dohodnuté jemné vysokopecní strusky dala Eurovia do podloží hadry, kusy pneumatik a mnohem lacinější ocelárenskou strusku.

Tomáš Jarolím

  • BPP
  • Všude samý názor a intelekt. Chtělo by to moudrost a odvahu

Jarolím to částečně čekal

Firma Jarolíma následně zažalovala za poškození dobré pověsti. „Soud má za to, že za situace, kdy předmětem trestního oznámení jsou skutečnosti nasvědčující spáchání trestného činu v souvislosti s věcí veřejnou, lze zveřejnění takového oznámení považovat za zcela legitimní úkon," stojí v rozsudku.

Jarolím je s verdiktem spokojen. „V takový výsledek jsem doufal a částečně jsem ho čekal. Jsem rád, že se případ u soudu probíral, protože to byla jediná šance, jak se veřejnost mohla seznámit se všemi věcmi kolem D47," prohlásil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…