Byznys místo paranoidní rusofobie. Ruský server nešetří chválou Nečase

28.05.2013 19:02

Cestu premiéra Petra Nečase s početnou podnikatelskou delegací chválí ruský server Hlas Ruska. Ten konstatuje, že snad konečně skončila éra paranoidní rusofobie a obě země budou rozumně spolupracovat v mnoha oblastech.

Byznys místo paranoidní rusofobie. Ruský server nešetří chválou Nečase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

„Zahraniční cesta roku. Český premiér Petr Nečas zahájil několikadenní návštěvu Ruské federace. Doprovází ho několik desítek podnikatelů. Jak český předseda vlády před oficiálním zahájením návštěvy prohlásil, Ruskou federaci považuje za důležitého ekonomického partnera, se kterým Praha chce rozvíjet obchodní a hospodářské vztahy. Právě proto Nečase na jeho cestě doprovázel ministr průmyslu Martin Kuba a mimořádně početná delegace českých podnikatelů. Více jak osmdesát byznysmenů. Celé jedno letadlo,“ píše Hlas Ruska.

Podle serveru se zdá, že se atmosféra mezi Prahou a Ruskem začíná měnit. Soudě prý alespoň podle schůzky českého premiéra s prezidentem Vladimirem Putinem, která se uskutečnila v Soči.

„Nečasova jednání s ruským prezidentem a předsedou vlády snad ukázala, jakým směrem budou směřovat česko-ruské vztahy. Při troše optimismu lze doufat, že skončila éra, místy až paranoidní rusofobie, které se v minulosti nevyhnul ani nynější český premiér, a začíná období vzájemně výhodné pragmatické a ideologicky nezatížené spolupráce,“ hodnotí pozitivně Nečasovu cestu zpravodajský server Hlasu Ruska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…