Byznys vyspělého světa věří v naše vítězství, oznámil Zelenskyj

28.12.2022 7:15 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj opět promluvil ke svým spoluobčanům a popsal jim, jaké úkoly v roce 2023 stojí před každým Ukrajincem. Zmínil také jednání s italskou premiérkou Meloniovou a se šéfem největšího světového investičního fondu BlackRock.

Byznys vyspělého světa věří v naše vítězství, oznámil Zelenskyj
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil k lidem z Katedrály svaté Sofie v Kyjevě.

Čtyřicet čtyři zasedání Generálního štábu ukrajinské armády. Tolik se jich podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského konalo v tomto roce. V roce, kdy armáda Ruské federace zaútočila na celé ukrajinské území a pokusila se dobýt Kyjev. Neúspěšně. Teď je podle prezidenta třeba vytrvat a postupovat v zimě a na jaře tak, aby nakonec vše dospělo ke zdárnému konci.

„Mimochodem, chci poděkovat našim specialistům, všem našim partnerům, všem, kteří se podílejí na příslušné práci. Podařilo se nám vytvořit systém, který umožňuje nejen vracet opravenou techniku na bojiště, ale také odvážet trofejní techniku z bojiště a dávat ji do služeb naší země,“ řekl Zelenskyj ve svém dalším nočním projevu ke svým spoluobčanům.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí
Prozradil také, že hovořil s italskou premiérkou Meloniovou o spolupráci mezi Ukrajinou a Itálií, o posílení protivzdušné obrany Ukrajiny a dalších krocích. „Hovořili jsme samozřejmě také o našich diplomatických plánech pro nadcházející měsíce. A také o zimních hrozbách, které, jak jsem si jist, společně překonáme,“ řekl ukrajinský prezident.

„Hovořil jsem také se šéfem největšího světového investičního fondu BlackRock. Dostalo se mi dalšího potvrzení, že byznys vyspělého světa věří v naše vítězství a je připraven investovat do naší obnovy. Specialisté této společnosti již pomáhají Ukrajině strukturovat fond pro obnovu našeho státu. A my se již připravujeme na účast na Světovém ekonomickém fóru v Davosu. Tam bude prezentována pozice a perspektivy Ukrajiny,“ pokračoval Zelenskyj.

V příštím roce bude podle Zelenského třeba bojovat za osvobození Ukrajiny a zasadit se o její obnovu. To se podle Zelenského neobejde bez posílení vazeb Ukrajiny s klíčovými spojenci a bez hledání partnerů a příležitostí pro Ukrajinu po celém světě.

„Samozřejmě je to osvobození naší země od nepřítele, stejně jako obnova Ukrajiny, návrat našich lidí domů, další sbližování našeho státu s klíčovými partnery, otevření nových možností pro Ukrajinu ve světě - to vše jsou úkoly pro nejbližší budoucnost. A to nejen pro stát, ale i pro každého z nás. Svůj pohled na realizaci těchto úkolů brzy představím v každoročním Poselství Nejvyšší radě o vnější a vnitřní situaci Ukrajiny,“ přislíbil Zelenskyj.

Poté poděkoval všem, kteří Ukrajincům pomáhají a rozloučil se tradičním zvoláním „sláva Ukrajině“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hloupý prozápadní klaun, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseešalonek , 28.12.2022 9:41:49
Zelenskyj mylíš se. To že někdo dokáže natisknout hromady peněz, vyzabíjet, zotročit a okrást nějaké domorodce, co pobíhají polonazí jen s lukem - ať už v Americe nebo v Africe, není žádná vyspělost... Častý omyl našich pseudo-pravicových bandasek. To je jen civilizace typu "zabij a okraď", a neustále nám to potvrzují.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…