ČSSD musí 337 milionů advokátu Altnerovi zaplatit do pondělí, vzala si úvěr

06.04.2016 21:19

Předsednictvo sociální demokracie dnes večer podle informací ČTK schválilo vzetí úvěru ve výši 338 milionů korun. Chce jím zaplatit 337 milionů korun bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi, což musí učinit do pondělí. Předsednictvo dnes jednalo také o úsporných opatřeních. Jen letos chce strana ušetřit 55 milionů korun, úspory se dotknou také volební kampaně před podzimními krajskými a senátními volbami.

ČSSD musí 337 milionů advokátu Altnerovi zaplatit do pondělí, vzala si úvěr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Všechno je schváleno a připraveno, ty peníze jsou k odeslání,“ řekl novinářům po jednání předsednictva první místopředseda strany Milan Chovanec (ČSSD). „Samozřejmě definitivně o té věci rozhodne ústřední výkonný výbor,“ uvedl také s odkazem na jeho sobotní zasedání. Příliš bližších podrobností nechtěli ale zástupci ČSSD po jednání sdělit.

„My jsme projednávali ten návrh z ranního politického grémia, to je ten návrh oněch 20 bodů, které mají straně zvýšit příjmy a snížit výdaje v celém rozsahu, dohromady za 55 milionů korun,“ uvedl místopředseda ČSSD pro hospodaření Martin Starec s tím, že návrh byl jednomyslně přijat. Kolik chce strana ušetřit na volební kampani, neupřesnil.

Altner vyhrál spor s ČSSD, kterou zastupoval ve sporu o sídlo strany, Lidový dům. Soudy pravomocně přiznaly, že mu sociální demokraté musejí zaplatit částku přes 18,5 milionu korun, která vzrostla o dalších více než 318 milionů kvůli smluvní pokutě za 5 734 dní od podání žaloby do vynesení pravomocného rozsudku. Sociální demokraté chtějí podat dovolání k Nejvyššímu soudu, to ale nemá odkladný účinek.

reklama

autor: čtk

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…