ČSSD na Praze 10 vyhrožuje: Nováková musí zpět do vedení metropole, jinak…

29.10.2015 16:12

EXKLUZIVNĚ ParlamentníListy.cz získaly informace z dění v ČSSD na Praze 10. Tamní obvodní výkonný výbor (OVV) přijal usnesení, které razantně mění pohled na současné vyjednávání o podobě koalice na magistrátu hlavního města.

ČSSD na Praze 10 vyhrožuje: Nováková musí zpět do vedení metropole, jinak…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební plakát ČSSD

Jak vyplývá z textu, jehož znění je podle několika našich zdrojů autentické, chce OVV Prahy 10 nejen návrat své radní Hany Novákové, ale i zachování současného půdorysu vládnutí. To je poměrně nečekaná otočka, když se vedení celopražské ČSSD v uplynulých několika dnech ostře vyjádřilo proti zástupcům Trojkoalice Matějovi Stropnickému a Petru Štěpánkovi.

Co tedy stojí v usnesení OVV Prahy 10? "Odmítáme útoky ze strany opozice na naši zástupkyni v ZHMP př. H. Novákovou. Tyto útoky jsou účelové a prozrazují, že naše zástupkyně pracuje dobře, protože opak by byl velmi nestandardní," tvrdí text sociálních demokratů. Kromě toho je zde ještě další požadavek: "Jsme přesvědčeni, že stávající koalice v ZHMP může pokračovat, ale pouze za předpokladu původního formátu 5(ANO)+3(ČSSD)+3(3koalice). Naše dvě odvolané radní se musí vrátit do RHMP." Spolu s těmito dvěma body byl schválen i pokyn "tajemnici OVV zaslat toto usnesení ostatním OVV a KVV Praha."

Hana Nováková, která byla v kuloárech považována za nejmíň schopnou radní, je manželkou Vladimíra Nováka, místostarosty na Praze 10 za ČSSD. A aby toho nebylo málo, ParlamentníListy.cz jako první médium přinesly informaci, že jejich syn Vladimír získal lukrativní post v teplárenském holdingu. Jak, na to někdejší radní Nováková nebyla schopná a ani ochotná odpovědět. "Vy jste nám řekla, abychom mu zavolali, ale on nám nezvedl opakovaně telefon," zlobili se zástupci Pirátů na posledním zastupitelstvu magistrátu Prahy.

Naše redakce navíc byla informována jedním z významných politiků ČSSD v Praze, že pád Novákové na radnici nebyl nepromyšlený. "Oslabení nebylo samovolné, stejně tak nebude nahodilé, co si pan Novák nadrobil na Praze 10, kde může čekat důsledky," dodal bez bližšího vysvětlení sociálnědemokratický zastupitel. Ten nám také řekl, že podobné vydírání místní, stranické buňky není na místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…