ČSSD přijme rozpočet. Bude hospodařit s deficitem

10.12.2011 6:48

Sociální demokracie v sobotu projedná a přijme deficitní stranický rozpočet a schválí aktualizovanou podobu návrhů reforem, které se týkají korupce, daní, penzí a změn ve zdravotnictví. ČTK to řekl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

ČSSD přijme rozpočet. Bude hospodařit s deficitem
Foto: Repro ČT
Popisek: Brífink ČSSD

Poprvé od sjezdu nebude zasedání výboru řídit Sobotka, protože bude hostem sněmu slovenských sociálních demokratů v Košicích. Zastoupí ho tedy jeho rival, první místopředseda ČSSD Michal Hašek.

ČSSD si na zaplacení schodku vezme úvěr

Návrh rozpočtu ČSSD pro rok 2012 počítá podle místopředsedy pro hospodaření Martina Starce s příjmy 237,5 milionu korun a výdaji 261 milionů korun. Schodek činí 23,5 milionu korun. Strana ho použije na kampaň před krajskými a senátními volbami a pokryje ho úvěrem.

Ústřední výkonný výbor také schválí aktualizovanou podobu návrhů reforem, které se týkají korupce, daní, penzí a změn ve zdravotnictví. Programová konference, která návrhy projednávala 12. listopadu, jejich schválení odložila kvůli sporu o poplatek v nemocnicích, který odmítá místopředseda Zdeněk Škromach. ČTK řekl, že výboru předloží návrh na vypuštění nemocničního poplatku. Je přesvědčen, že pro něj získá většinovou podporu.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

10:22 Volební plakáty v arabštině. V Německu. Útok a velký povyk

V německém Lipsku proběhnou v červnu vedle voleb do Evropského parlamentu také komunální volby. A CD…