ČSSD říkala, jak dodržuje sliby. Babiš jí hned připomněl církevní restituce. A nejen je

17.06.2017 14:28

Premiér Bohuslav Sobotka a volební lídr Lubomír Zaorálek (ČSSD) na programové konferenci v Praze zdůrazňovali, že sociální demokraté plní své sliby – zvyšují minimální mzdu, zvyšují platy státním zaměstnancům, starají se o seniory, starají se o děti a tak dále. Konkurenční politické strany hned ČSDSD připomněly ty nesplněné sliby.

ČSSD říkala, jak dodržuje sliby. Babiš jí hned připomněl církevní restituce. A nejen je
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Předseda vlády Sobotka na programové konferenci ČSSD vysvětloval, co všechno prosadila ČSSD ve vládě ve prospěch lidí. Sociální demokraté dostali nápad, převedli ho do legislativní podoby a často i přes odpor koaličních partnerů pak nápad prosadili.

Andrej Babiš však ČSSD připomněl církevní restituce. „ČSSD pravidelně svůj program neplní – viz hlavní slib z roku 2013, zrušení církevních restitucí,“ prohlásil Babiš. A tím ještě neskončil. „Díky ČSSD se zneužívají sociální dávky  lidí, kteří by mohli pracovat, nepracují, protože žijí z dávek, které často pobírají na svoje děti,“ dodal.

Podobně kritický byl také Martin Kupka z ODS. „Předvolební program ČSSD je jako dort, který upekli pejsek s kočičkou. Snůška nesourodých populistických slibů. Progresivní zdanění vedle snižování daní. Slevy na všechno možné a zároveň marné ujišťování, že ČSSD není stranou dávek,“ napsal Kupka na sociální síti Facebook. Vedle toho ČSSD slibuje, že přijme euro a budeme součástí tvrdého jádra EU, ale to podle Kupky není zrovna nejlepší nápad.

Naproti tomu ODS slibuje, že zvýší platy všem tím, že sníží povinné odvody ze mzdy. To pomůže jak zaměstnancům, tak podnikatelům. To je reálný a jednoduchý slib, který se od nápadů ČSSD, ale také od snění Andreje Babiše liší svou proveditelností, věří Kupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…