ČSSD vyjednává s lidovci a zelenými o společných kandidátech do Senátu

12.05.2012 10:52

Sociální demokracie začala vyjednávat s lidovci a zelenými. Společnou řeč se snaží najít při vybírání nových kandidátů do sněmovny. Podle předsedy Bohuslava Sobotky to může sociální demokraty pozvednout v očích veřejnosti, protože je schopná se domluvit i s jinými politickými stranami.

ČSSD vyjednává s lidovci a zelenými o společných kandidátech do Senátu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka řeční ve sněmovně

Sociální demokracie si přeje mít v dolní sněmovně jak zástupce zelených, tak i lidovce. I když ještě nepadla žádná jména kvůli tomu, že spolu strany zatím horečnatě vyjednávají, na veřejnost už jedno proniklo. Mělo by se jednat o vedoucího Centra pro sociální a ekonomické strategie Fakulty sociálních věd UK Martina Potůčka, jak píše sobotní Právo.

Potůček by se měl stát kandidátem zelených i ČSSD v Praze 8: “Předpokládám, že naše republiková rada 27. května potvrdí nominaci profesora Potůčka, který by se měl stát nezávislým společným kandidátem Strany zelených a sociální demokracie,” sdělil Právu předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Strany se chtějí podporovat i v případě, že jejich kandidát do druhého kola nepostoupí. “Rád bych navrhl soc.dem., abychom ve druhém kole tam, kde nepostoupí kandidát soc.dem., vyzvali k volbě opozičních stran, tedy proti vládním stranám,” řekl Sobotka. Tato podpora by byla velmi strategická především v Praze, kde je pravidelným vítězem ve volbách ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

19:19 „Deb*l. Vím, že mu umře dcera na rakovinu.“ Pavel Novotný našel nové dno

I přes těžkosti, které Felix Slováček prožívá ve své rodině, se pro řeporyjského starostu Pavla Novo…