ČSSD ztrácí velká města, řadu z nich získává ANO

12.10.2014 6:05

Z šestadvacítky statutárních měst zvítězí ČSSD patrně jen ve třech z nich, před čtyřmi lety vyhrála ve čtrnácti. Výrazný úspěch zaznamená hlavně na úkor sociálních demokratů hnutí ANO. Výhru získá pravděpodobně ve 13 městech včetně Prahy, v níž poráží minulého vítěze TOP 09. Dvě města ztratila ODS, zvítězila ve třech. Vyplývá to z údajů na volebním serveru.

ČSSD ztrácí velká města, řadu z nich získává ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šedesátník Andrej Babiš

Hnutí Starostové a nezávislí zvítězilo ve Zlíně, v němž v roce 2010 uspělo společně s TOP 09. V šesti statutárních městech vyhrála nebo patrně vyhrají lokální seskupení.

Hnutí ANO miliardáře Andreje Babiše se stalo nebo bude vítězem vedle Prahy v Brně, Děčíně, Frýdku-Místku, Jihlavě, Olomouci, Ostravě, Pardubicích, Přerově, Ústí nad Labem, Plzni, Českých Budějovicích a v Opavě. Sociálním demokratům zůstane vítězství v Havířově, Karviné a Prostějově a občanským demokratům v Jablonci nad Nisou, Mladé Boleslavi a v Teplicích.

V Hradci Králové vyhrál Hradecký demokratický klub, v Chomutově Pro Chomutov a v Kladně Volba pro Kladno. V Karlových Varech zopakovala vítězství Karlovarská občanská alternativa. V Liberci má nakročeno k prvnímu místu Změna pro Liberec, v Mostu uspěli Severočeši Most.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…