ČT mě diskriminuje, tvrdí Babiš. Nesměl k Jílkové

07.09.2012 13:35

Podnikatel Andrej Babiš měl být jedním z hostů pořadu Máte slovo, pár hodin před začátkem však televize pozvání zrušila s tím, že jeho strana kandiduje ve volbách, což je proti jejímu kodexu. Babišovi vadí, že někteří jiní politici do vysílání mohli.

ČT mě diskriminuje, tvrdí Babiš. Nesměl k Jílkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Důvodem televize jsou blížící se krajské a senátní volby, kde kandiduje Babišovo hnutí ANO 2011. „Toto zdůvodnění samozřejmě považujeme za nesmysl, protože v pořadu vystoupil jak odsouzený poslanec Vít Bárta (Věci veřejné), tak předseda rozpočtového výboru a poslanec ODS Pavel Suchánek, jejichž strany kandidují v krajských i v senátních volbách,“ napsal Babiš v prohlášení.

Problematice politici nerozuměli

Podle zástupců ANO 2011 jde o jasnou diskriminaci. „V úvodu pořadu nebyla má „náhlá nepřítomnost“ vysvětlena, paní Jílková, jíž opravdu vinu za zrušení mého pozvání nedávám, zareagovala teprve poté, co hosté několikrát zmínili mé jméno: "Bohužel jsme se dozvěděli, že to není v souladu s pravidly předvolebního kodexu České televize." V samotném pořadu pak měli hlavní slovo právě politici,“ pokračuje Babiš.

Podle podnikatele bylo z celého vysílání evidentní, že oba politici o problematice potravinářství nevědí vůbec nic. „Podle kodexu České televize to bylo zřejmě v pořádku. O jejich nesmyslných útocích proti českým zemědělcům, kterým čeští politici nedokázali a nedokážou vyjednat v evropské konkurenci srovnatelné podmínky, se asi ani nemá cenu zmiňovat,“ doplnil Babiš.

Tímto krokem prý Česká televize ukázala, že naprosto nefunguje jako veřejnoprávní. „Jde v ní především o diskriminaci názorů nepohodlných zástupců neparlamentních stran a hnutí. Proti tomuto bezprecedentnímu diskriminačnímu postupu veřejnoprávního média se budeme bránit stížností u Rady České televize. Zároveň bychom rádi vyzvali generálního ředitele České televize, pana Petra Dvořáka, aby celou situaci veřejně vysvětlil,“ dodává Babiš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…