ČT nebo Prima? CNN má v Česku dva koně. Ale pochvaluje si ČT, odhalil Kubal

28.05.2021 20:36

Česká televize slaví patnáctileté partnerství s americkou stanicí CNN, jak odhalil na Twitteru moderátor Michal Kubal. Ovšem jménem CNN se v Česku může pyšnit jiná televize, která ČT konkuruje, CNN Prima News. Americká televize je tak v Česku zastoupena hned dvakrát. Přitom z ČT, když CNN Prima News změnila směr, zaznělo, že se jedná o „promarněnou příležitost“.

ČT nebo Prima? CNN má v Česku dva koně. Ale pochvaluje si ČT, odhalil Kubal
Foto: Repro Twitter
Popisek: CNN a Česká televize slaví 15 let partnerství

Moderátor České televize Michal Kubal slaví a celá ČT zřejmě s ním. Na svůj Twitter totiž umístil fotku plakety, která připomíná již patnáctiletou spolupráci a partnerství americké stanice CNN a právě České televize.

Bylo by vhodné připomenout, že nedávno oslavila jeden rok existence další česká televizní stanice, která je s americkou legendární stanicí spojena, a tou je CNN Prima News.

Pod Kubalovým příspěvkem se vyrojilo mnoho překvapených diváků, kteří o podobném partnerství třeba nevěděli, anebo ti, kteří si neváhali kopnout do již zmiňované Primy. Pavel Milfait ji dokonce označil za CNN Prima Fake News.

CNN Prima News prošla od svého vzniku značnou proměnou. Kanál původně začínal jako ambiciózní projekt, který divákům sliboval důraz na zahraniční dění, překvapivé názory a světovou žurnalistiku. Už po několika měsících se však ukázalo, že český divák stojí o něco jiného.

Televize se postupně začala vracet ke konceptu původní Primy. Tedy k regionálním tématům, černé kronice a polarizujícím diskusím. 

Zajímavostí zůstává, že po změnách provedených na Primě vyšla v České televizi reportáž, která v podstatě označila změny programu a vedení na Primě za promarněnou příležitost. „Muselo odejít několik málo dobrých, kvalitních novinářů, co tam byli. Takže já mám vážné obavy, že příslib, který tady byl, že CNN Prima News může nějakým způsobem oživit českou zpravodajskou scénu, že se neuskuteční,“ prohlásil tehdy novinář Tomáš Etzler, který působil jako zpravodaj CNN. Není od věci připomenout, že ti, kdo z CNN Prima News odcházeli, byli z části bývalí pracovníci ČT, například Markéta Dobiášová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …