ČT odpálila rok pravdy a lásky. S Martou Kubišovou hned pár vteřin po půlnoci

01.01.2019 7:19

Rok 2019 bude především rokem třicátého výročí Listopadu 1989. To svým divákům „po lopatě“ vysvětlila Česká televize hned pár vteřin po začátku nového roku. Marek Eben, Marcela Augustová, Marta Kubišová či mládež v podobě dvojice dětí předvedli před kamerou různé variace na téma „třicet let svobody“, završené vírou, že pravda a láska zvítězí.

ČT odpálila rok pravdy a lásky. S Martou Kubišovou hned pár vteřin po půlnoci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Sotva po silvestrovské půlnoci odezněla tradiční státní hymna, objevil se na obrazovce ČT1 Marek Eben. „Vážení diváci, vstupujeme do roku, kdy oslavíme třicet let svobody,“ pronesl, zatímco se za ním postupně rozjasňoval záběr na Pražský hrad.

„Třicet let úžasných výher, a někdy samozřejmě také proher,“ přidal se sportovní komentátor Petr Vichnar. „Výjimečných událostí, které formovaly naši zemi i náš vlastní život,“ doplnila jej kolegyně z redakce zpravodajství Marcela Augustová.

Pak na obrazovku nastoupila mladá generace, jejíž dva zástupci pohovořili o třiceti letech „dobrodružství, splněných přání a snů, kdy jsme se mohli svobodně rozletět do celého světa, i do říše her a fantazie“. Do jejich promluvy začala Marta Kubišová zpívat „Ať mír dál zůstává s touto krajinou“, a „rozlet“ byl ilustrován záběrem na letadlo, vzlétající nad ostnatým drátem.

Printscreen: Vysílání ČT

„Třicet let svobodného ducha a vyjadřování se,“ připojil další gratulant. „Třicet náročných, ale opravdu krásných let,“ zhodnotila dáma na pozadí zámku Hluboká.

A po ní už se na obrazovce před obrázkem Národního muzea objevil ředitel ČT Petr Dvořák, společně se zpěvačkou Martou Kubišovou.

A ředitel spustil: „Přejeme vám, aby pro každého z vás byl rok třicátého výročí sametové revoluce rokem úspěšným.“

Marta Kubišová pak doplnila: „A abychom i v novém roce neztráceli důvěru v pravdu a lásku ke všemu živému.“

A tím přípitek za zvuků pokračující „Modlitby“ Marty Kubišové skončil.

Printscreen: Vysílání ČT

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…