Čapí hnízdo? Orgány si neví rady. Robert Šlachta ví víc

16.12.2020 8:36

Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta se na svém facebookovém profilu vyjádřil k textu serveru Neovlivní.cz o tom, že vyšetřování kauz vládního ANO drhne. Policie si podle serveru neví rady. To si však Šlachta nemyslí.

Čapí hnízdo? Orgány si neví rady. Robert Šlachta ví víc
Foto: repro FB, tan
Popisek: Robert Šlachta

Investigativní reportérka Sabina Slonková se na serveru Neovlivní.cz zaměřila na vyšetřování kauz vládního ANO. Podle jejích slov si policie neví rady a vyšetřování drhne. V té souvislosti vyjmenovala například Kláru Dostálovou a její zakázky na CzechTourismu, Adama Vojtěcha a předražené nákupy ochranných pomůcek či Andreje Babiše a fiktivní reklamu a dotaci na Čapí hnízdo. A samozřejmě neopomněla ani Agrofert a pochybné dotace z unijního auditu nebo na Jaroslava Faltýnka a jeho zákulisní hry. 

Anketa

Bojíte se, že zemřete na covid-19?

18%
82%
hlasovalo: 8048 lidí

„Čapí hnízdo začali detektivové prověřovat už v roce 2016, Babišův audit zase policisté zkoumají od léta 2019. Výsledek? Případy se dodnes nedostaly k soudu ani nepadl finální verdikt, že o žádný trestný čin nešlo a kauza se odkládá. Je to jen náhoda, že se vlečou zrovna kauzy spojené s hnutím ANO?“ ptá se Slonková. Policisté však tvrdí, že s politikou průtahy nijak nesouvisí, dodávají, že jde o komplikované kauzy. 

V neoficiálních rozhovorech však řadoví detektivové podle Slonkové přiznávají, že se v politických kauzách „nepřetrhnou“. „A jako odstrašující příklad ukazují na komisaře Pavla Nevtípila, který původně obvinil premiéra a jeho rodinu z dotačního podvodu v Čapím hnízdě. Nevtípil obratem sám čelil vyšetřování, které rozpoutali jeho nadřízení,“ popisuje Slonková.

„Určitě bych neřekl, že policie si neví rady. Spíš platí pořád to samé. Na finanční kriminalitu potřebujete zkušené lidi. Takové, kteří vědí, jak sledovat tok peněz. A téměř všichni tihle lidi po slavné Chovancově reorganizaci z policie odešli,“ zareagoval na informace Robert Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…