Čaputové klesla důvěra. A byla předstižena

12.06.2022 18:12

Navzdory tomu, že opoziční Směr-Sociální demokracie Roberta Fica nenechává na slovenské Zuzaně Čaputové nit suchou, patřila slovenská nejvýše postavená politička k nejpopulárnějším politikům v zemi. Dlouho byla nejpopulárnější. Ale to se teď změnilo. Čaputovou z trůnu popularity sesadil muž. A není to Robert Fico.

Čaputové klesla důvěra. A byla předstižena
Foto: Hana Brožková
Popisek: Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová byla dlouho nejpopulárnější političkou v zemi. Část občanů se proti ní postavila ve chvíli, kdy podepsala armádní smlouvu s USA o možnosti využít slovenská letiště pro americké stíhačky.

Aktuálně se zdá, že popularita slovenské prezidentky klesla. Na postu nejpopulárnějšího politika ji nahradil expremiér a předseda slovenské opoziční strany Hlas-Sociální demokracie Peter Pellegrini.

Ukázal to průzkum agentury Focus pro televizi Markíza.

„Pellegrinimu tentokrát vyjádřilo důvěru 44 procent Slováků a nedůvěru 53 procent, přičemž hlavě státu důvěřuje 42 procent dotázaných a nedůvěřuje 57 procent. Naposledy měl bývalý premiér vyšší podporu než Zuzana Čaputová v měřeních z června 2019,“ uvedla TV Markíza.

Další informace naleznete zde.

„Na třetím a čtvrtém místě skončili se shodnými výsledky šéf SaS a ministr hospodářství Richard Sulík a předseda opozičního Směru-SD Robert Fico. Focus jim naměřil důvěru 30 procent, nedůvěřuje jim 68 procent populace,“ citovala dál z průzkumu televize.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…