Časopis píše o Babišově nepříjemnosti, kterou šetří policie

22.04.2014 9:56

Šéf hnutí ANO, ministr financí a majitel Agrofertu Andrej Babiš postavil svou politickou kariéru na kritice poměrů a nešvarů ve společnosti, kde se podle něj ve velkém krade. Nyní ale zaměstnanci jeho firmy Agrotec čelí vyšetřování a pravděpodobně jde o úplatky.

Časopis píše o Babišově nepříjemnosti, kterou šetří policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu v Agrotecu hledal dokumenty a při té příležitosti zadržel dva zaměstnance. Ti už byli opět propuštěni, což potvrdil mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka s tím, že nemá informace, zda byli obviněni a pokud, tak z jakého trestného činu.

„To, co šetří policie, se týká zakázky malého rozsahu a pletichy při zadávání veřejné soutěže,“ píše týdeník. Vyšetřování se údajně týká pouze lidí ze středního managementu.

Andrej Babiš postavil svou kariéru v politice na kritizování nešvarů

Bylo by zajímavé vědět, o jakou kauzu jde. Týden přichází s informací, že by mělo jít o nakonec nerealizovanou zakázku z roku 2013 na dodávku pneumatik pro vozy České pošty.

Státní návladní Zdeněk Matula k tomu pro Týden uvedl: „Bylo zahájeno trestní stíhání zástupce zadavatele a dvou zástupců obchodních společností pro zločin sjednání výhody při zadání veřejné zakázky, při veřejné soutěži a veřejné dražbě.“ Podle zdroje Týdne pracovali údajně jako organizovaná skupina. ÚOOZ proto rovněž zahájil trestní stíhání několika zástupců pošty.

Týden z toho vyvozuje, že se střední management Agrotecu snažil například v rámci osobních výhod kvůli zakázkám uplácet zástupce České pošty. Časopis upozorňuje, že je to zatím spekulace.

Tady také Týden připouští, že Andrej Babiš nemůže dost dobře uhlídat všechny své pracovníky. Nicméně připomíná, že právě Andrej Babiš postavil svou kariéru na ostré kritice nešvarů jako je rozkrádání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…