Část Pražského hradu uzavřena kvůli inauguraci

04.03.2013 14:41

V pátek se ujme úřadu první český prezident vzešlý z přímé volby. Miloš Zeman prezidentský slib složí v pátek dopoledne. Ale už od pondělí je provoz Pražského hradu omezen.

Část Pražského hradu uzavřena kvůli inauguraci
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

"Ve dnech 4. až 9. března 2013 včetně bude uzavřeno horní podlaží Starého královského paláce. V den konání aktu, 8. března 2013, budou všechny návštěvnické objekty Pražského hradu otevřeny až od 12:30 hodin," popsal na webu Hradu ředitel tiskového odboru Radim Ochvat.

Miloš Zeman složí prezidentský slib do rukou předsedy Senátu v pátek 8. března v deset hodin na společné schůzi obou komor parlamentu ve Vladislavském sále Pražského hradu. Projev bude podle Zemana trvat asi patnáct minut. "Budu ho pronášet zpaměti, protože ten, kdo své projevy čte, tím dokazuje, že umí číst," řekl minulý týden Zeman.

Na Hrad dorazí už hodinu před plánovaným složením slibu. V 11 hodin čeká nového prezidenta na třetím nádvoří Pražského hradu vojenská přehlídka. Poté položí květiny k ostatkům sv. Václava v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha. Po uctění památky prezidenta T. G. Masaryka na Hradčanském náměstí se setká s občany. Pak Zeman poobědvá s nejvyššími ústavními činiteli.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…