Celé Česko o něm mluvilo, strhl obrovskou aféru, ale v televizi nikdy nebyl. Až dnes. U Jílkové

21.05.2015 11:12

Je sportování dětí jen pro bohaté? A proč talentované chudé děti nemají šanci se ve sportu prosadit? O těchto a podobných tématech se bude diskutovat dnes večer v pořadu Máte slovo, který vysílá ČT1 od 21:25 hodin. Moderátorka Michaela Jílková také přivítá Miroslava Palaščáka, otce mladého hokejisty, známého z kauzy trenéra Vladimíra Růžičky. Palaščák tak poprvé vystoupí v televizním vysílání.

Celé Česko o něm mluvilo, strhl obrovskou aféru, ale v televizi nikdy nebyl. Až dnes. U Jílkové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Moderátorka Michaela Jílková

Anketa

Jste pro kvóty EU na přidělování uprchlíků?

2%
98%
hlasovalo: 54683 lidí

V pořadu se bude mluvit také o tom, zda je neúspěch hokejistů na proběhnuvším mistrovství světa následkem špatného systému, nebo je způsoben jen tím, že v mladých generacích nemáme sportovní talenty.

Kromě Palaščáka v pořadu vystoupí také předseda poslaneckého podvýboru pro mládež a sport Jiří Holeček (ANO). Možná bude muset vysvětlovat, proč se dosud nepodařilo splnit řadu závazků ministra, které se týkají sportu a mládeže.

S Jílkovou a dalšími hosty bude ve studiu diskutovat také Luděk Bukač, který jako trenér získal dvakrát titul mistrů světa v hokeji. Bukač si myslí, že nedostatek financí v malých klubech není zdaleka tak velkým problémem jako materiální a funkční vybavenost hřišť, tělocvičen a stadionů. Myslí si také, že současné prostředí sportu dětí a částečně i mládeže je příliš výběrové, zaměřené na výkon a hodnocení. Je prý také demotivující a diskriminující. „Vrátím-li do sportu dětí více přirozenosti a férovosti, zcela jistě se zájem nevytratí,“ myslí si.

Dalšími diskutujícími budou Slavomír Lener, šéftrenér Českého svazu ledního hokeje, Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru, a ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …