Černoch z Úsvitu: Neochrání-li vláda hranice před uprchlíky, uděláme lidský řetěz

06.08.2015 10:44

Poslanec Úsvitu Marek Černoch odpovídal čtenářům ParlamentníchListů.cz na dotazy týkající se rozpadu strany či imigrantů, které jeho strana odmítá.

Černoch z Úsvitu: Neochrání-li vláda hranice před uprchlíky, uděláme lidský řetěz
Foto: Hnutí Úsvit
Popisek: Marek Černoch, poslanec za Úsvit

Čtenářka žabkaa se poslance například zeptala, kam podle něj povedou boje, které mezi sebou vedou jednotlivé skupiny radikálů. „Mě napadají dva scénáře. Jeden, který je lepší pro nás – pobijou se navzájem. Horší, těm největším radikálům tím stoupne sebevědomí a Bůh nás pak ochraňuj, protože ochrana států a mezinárodních organizací selhává,“ uvedla. 

„Ať už bude budoucí scénář jakýkoli, jsme proti naší vůli vtahováni do náboženské války, která začíná hraničit s válkou občanskou. Pokud se rychle něco nezmění a česká vláda nezačne brát daná bezpečnostní rizika dostatečně vážně, následky mohou být pro nás a hlavně pro naše děti opravdu nedozírné. A pokud nám kdokoli vyhlásí válku, budeme se bránit. Je to naše povinnost,“ odpověděl Černoch.

Celá otázka i s odpovědí ZDE.

Se čtenářem MarLi se Černoch pustil do polemiky. „Proč odmítáte všechny imigranty? Nezaslouží si pomoc stejně jako kdysi my? Já jsem také proti masivnímu přijímání uprchlíků a proti kvótám. Ale promyšlené přijetí několika desítek či stovek imigrantů by pro nás nemuselo znamenat takovou tragédii,“ konstatuje čtenář.

„Bohužel s vámi nemohu souhlasit. Přijmutí ‚několika stovek‘ uprchlíků bude mít zásadní následky na systém ČR. Podle mezinárodního práva si totiž tito přijmutí uprchlíci budou moci přivézt i rodinu, a tak jejich počet v konečném důsledku rapidně vzroste. Nehledě na to, že pokud bychom si mohli vybrat, jaké uprchlíky přijmeme, myslíme si, že to budou právě ti vzdělaní, právě ti křesťanští... Ale tak tomu není a nebude. Už nyní se objevují první problémy v uprchlických táborech, a to zdaleka není začátek,“ řekl Černoch s tím, že muslimští imigranti pro nás znamenají obrovské bezpečnostní, sociální a zdravotní riziko. „Nemluvě o miliardových nákladech na dopředu nereálnou integraci,“ dodal. A zároveň také zkonstatoval, že když emigrovaly stovky lidí z ČR před rokem 1989, jednalo se o emigraci stejného kulturního, právního a náboženského prostředí.

Celá otázka i s odpovědí ZDE

Černoch má jasno i v tom, jak bude strana postupovat v případě, že vláda neposílí ochranu hranic. „Půjdeme udělat na hranice lidský řetěz,“ uvedl v odpovědi na dotaz dalšího čtenáře.

Celá otázka i s odpovědí ZDE

Na pochvalná slova čtenáře vystupujícího pod přezdívkou soumrak, která vyslovil jeho osobě, odpověděl i informacemi o straně Úsvit. Ta se v minulých měsících odštěpila od svého bývalého zakladatele Tomia Okamury, který je nyní předsedou nově vzniklého hnutí Svoboda a přímá demokracie. „Úsvit se nerozpadl, jen prošel demokratickým procesem na stranu, která má vizi do budoucna. Bylo to velmi těžké období, ale ustáli jsme to a jedeme naplno dál. Šel jsem do politiky, abych měnil věci k lepšímu a znovu bych se postavil komukoli, kdo by se chtěl chovat tak, jako se choval pan Okamura. Politika je práce, ne byznys,“ uvedl.

Celá otázka i s odpovědí ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…