Černochová, ministryně války, poškozuje Česko. Obavy z Trikolory kvůli výcviku Ukrajinců

03.07.2022 8:48

Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová míní, že ministryně obrany Jana Černochová (ODS) je ve skutečnosti ministryní války a poškozuje zájmy Česka. Vysvětlila, proč si to myslí.

Černochová, ministryně války, poškozuje Česko. Obavy z Trikolory kvůli výcviku Ukrajinců
Foto: Archiv Zuzana Majerová
Popisek: Předsedkyně Trikolory a bývalá poslankyně Zuzana Majerová

24. února 2022 nechal ruský prezident Vladimir Putin rozpoutat válku na Ukrajině.

Předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová má však za to, že teď je k ukončení války třeba podpořit jednání mezi Ruskem a Ukrajinou o ukončení války. Jenže ministryně obrany Jana Černochová místo toho nechává posílat zbraně na Ukrajinu a napadené zemi slibuje i další pomoc, čímž se podle Majerové profiluje jako ministryně války a rozhodně tím nepomáhá českým zájmům.

„Naše ministryně obrany Jana Černochová (ODS) jedná o zapojení do výcviku ukrajinských sil a de facto nás zatahuje do válečného konfliktu! Trikolora považuje takové jednání za nebezpečné a v budoucnu se nám krutě vymstí. Jana Černochová není ani tak ministryní obrany, jako spíš ministryní války,“ napsala Zuzana Majerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…