Černochová z ODS bodá do Babiše: Ministrem financí být nemůže...

27.10.2013 18:18

Čerstvě zvolená poslankyně Jana Černochová (ODS) udeřila na Andreje Babiše, jenž by chtěl být ministrem financí. Zatím prý může v tomto resortu roznášet tak akorát párky nebo koblihy. Čtěte proč.

Černochová z ODS bodá do Babiše: Ministrem financí být nemůže...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Černochová

„Nemůže někdo Babišovi prozradit sladké tajemství, že bez negativního lustračního osvědčení může na Ministerstvu financí dělat tak maximálně provianťáka párků a koblih?“ píše na sociální síti Facebook Černochová.

Vyšší daně by prý přinesly jen drobné

Připomeňme, že dokumenty slovenského Ústavu paměti národa hovoří o spolupráci Andreje Babiše s komunistickou Státní bezpečností. Miliardář to popírá a o kauze rozhoduje soud v Bratislavě, ale celá věc je zatím otevřená. Mimo jiné i proto, že se k soudu kvůli volební kampani nedostavil sám Babiš a podle všeho ani svědci, kteří měli jeho spolupráci s Stb vyvrátit. Pokud toto podezření nebude vyvráceno a Babiš nezíská negativní lustrační ověření, ministrem financí podle české legislativy být nesmí.

V rozhovoru pro deník Právo přitom dal najevo, že hnutí ANO je za jistých okolností ochotné vstoupit do koalice po boku ČSSD a KDU-ČSL, pokud by se stal ministrem financí. Babiš je také ochoten případně podporovat menšinovou vládu sociálních demokratů a lidovců, důrazně však odmítá progresivní zdanění, jehož zavedení je vlajkovou lodí ČSSD.

„To jsou drobné, státu utíkají miliardy jinde. Jde o ideologickou záležitost a budu zásadně proti zvyšování daní. Nejsem ale jediný, kdo o tom ve straně rozhoduje, takže bych to nechal otevřené. Ale teď to řešit je předčasné, musíme si počkat, jestli nás někdo osloví a jestli se staré strany nakonec nedomluví mezi sebou,“ řekl Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…