Černý rovná se dobrý, odbarvený běloch rovná se špatný? JXD se pořádně naštval nad „černobílým viděním světa sluníčkářů“

24.01.2017 17:04

Komentátor serveru Reflex.cz Jiří X. Doležal se zamyslel nad černobílým viděním sluníčkářů. „Hodnocení amerických prezidentů světovou veřejností je nejen otevřeně rasistické, ale také idioticky povrchní, hloupé a neukotvené v realitě. Jak Obama, tak Trump jsou světovými médii hodnoceni už dny po svém zvolení, a to na základě svých zevnějšků,“ konstatuje velmi rázně Doležal.

Černý rovná se dobrý, odbarvený běloch rovná se špatný? JXD se pořádně naštval nad „černobílým viděním světa sluníčkářů“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

Doležal následně uvedl, že Obama byl první americký prezident, jenž dostal Nobelovu cenu míru za barvu pleti a kultivovaný verbální projev. „Nadšení světové intelektuální kavárny, že má Amerika černého prezidenta, kterej se navíc chová nóbl, neznalo mezí, a barevnost nového vládce Bílého domu bylo třeba ocenit a odměnit,“ uvedl. Podle jeho názoru to bylo ocenění bezdůvodné, jen za symbolickou hodnotu barvy. 

„Po skončení jeho mandátu můžeme do historie zapsat, že tento držitel Nobelovy ceny míru v mírotvorném úsilí stáhl americká vojska z Iráku tak úspěšně, že vybujel Islámský stát a ponořil Blízký východ do krvavé lázně války všech proti všem,“ zkonstatoval Doležal a zaměřil se na nového prezidenta Donalda Trumpa. 

Ten se podle něj dostává do mediálního lynče ihned po nástupu do funkce – a to hlavně za barvu vlasů a nekultivovaný verbální projev. „Zatímco u Obamy bylo jisté, že je černej, u Trumpových vlasů se neví, zda to jsou odbarvené černé, obarvené šedé nebo je barva původní (což by ovšem mohlo ukazovat na Trumpovu příbuznost s orangutanem sundským, neboť nikdo než Trump a orangutani nemá ochlupení tohoto barevného tónu),“ jízlivě řekl Doležal s tím, že vlasy Trumpovi vynesly stejně intenzivní vlnu nenávisti jako Obamovi jeho pleť vlnu obdivu.

  • Původní text ZDE

„Několik předních amerických deníků včetně jejich komentátorů, považujících se za intelektuální elitu, je názorově sluníčkářských. Jsou tedy zcela iracionální, rozhodující podle předsudků. Černý rovná se dobrý. Kultivovaný rovná se má pravdu. Odbarvený běloch rovná se špatný. Prostořeký rovná se tomu, že lže. Jasné černobílé vidění světa neomarxistické levice – sluníček,“ poznamenal Doležal. A uzavřel, že Trump byl na základě svého looku a image popraven dřív, než mohl cokoliv udělat.

A právě toto černobílé vidění světa sluníčkářů pak prý může zpochybňovat jeden z pilířů naší civilizace, naší kultury a našeho stylu života – respekt k výsledkům demokratických voleb.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…