Češi by podle Zaorálkova ministerstva neměli jezdit do Bruselu

22.03.2016 11:45

Ministerstvo zahraničí vyzve české občany, aby odložili veškeré cesty do Bruselu. Doporučí také, aby zvážili cesty do dalších částí Belgie. ČTK to po zasedání krizového štábu na ministerstvu zahraničí řekla Irena Valentová z tiskového odboru ministerstva. Aktualizované cestovní doporučení vydá česká diplomacie zanedlouho. Informace o tom, že by mezi oběťmi teroristických útoků, které si na několika místech belgické metropole vyžádaly nejméně 13 životů a 35 zraněných, byli i Češi, ministerstvo nemá.

Češi by podle Zaorálkova ministerstva neměli jezdit do Bruselu
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Lubomír Zaorálek (ČSSD) v Partii TV Prima

„V rámci doporučení budeme vyzývat české občany, aby odložili veškeré cesty do Bruselu do dalších pokynů,“ uvedla Valentová. Ministerstvo Čechy upozorní také na to, že je v Belgii vyhlášen nejvyšší stupeň varování před teroristickými útoky nebo na aktuální omezení pohybu po Bruselu, které se týká například městské hromadné dopravy.

„Informace samozřejmě budeme aktualizovat dle vývoje,“ řekla Valentová. Poznamenala také, že belgická strana zatím Prahu neinformovala o národnostech občanů zasažených útoky.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …