Česká biskupská konference se distancovala od Lipovské a Nerušila

27.07.2021 20:50

Od ekonomky Hany Lipovské, která za stranu Volný blok oznámila kandidaturu do Sněmovny a kterou navrhla Česká biskupská konference do Rady ČT, se distancuje katolická církev. Předseda České biskupské konference a olomoucký arcibiskup Jan Graubner v souvislosti s tím prohlásil, že „politické postoje kandidátů za strany s extrémními názory, kteří jsou spojováni s katolickou církví, nejsou postojem církve“, informují Novinky.

Česká biskupská konference se distancovala od Lipovské a Nerušila
Foto: Repro Facebook
Popisek: Ekonomka a radní ČT, Hana Lipovská

I když Graubner v prohlášení konkrétně nikoho nejmenoval, z logiky věci vyplývá, že tím míní radní ČT Hanu Lipovskou, která oznámila kandidaturu za Volný blok, a radního Českého rozhlasu Josefa Nerušila, který kandiduje za SPD.

Původní zdroj ZDE.

„V posledních dnech se objevili v rámci kampaně před volbami do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR kandidáti, kteří jsou spojováni s římskokatolickou církví, a přitom kandidují za politická uskupení, která je třeba označit za subjekty s extrémními názory. To není možné přejít mlčením,“ napsal Graubner. „Je třeba deklarovat, že politický postoj těchto osob není postojem církve,“ uvádí v prohlášení.

„Mohu vám potvrdit, že se to týká paní Lipovské a pana Nerušila,“ uvedla pro Právo mluvčí ČBK Monika Klimentová.

Lipovská, která byla do Rady ČT nominována právě Českou biskupskou konferencí, oznámila kandidaturu do Sněmovny za Volný blok v pondělí a povede kandidátku v Pardubickém kraji.

Nerušil kandiduje do Sněmovny za SPD, je v čele pražské kandidátky. Do Rady ČRo jej nominoval spolek Bydlíme v Králově Poli, jehož je místopředsedou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…