České bezpečnostní složky jsou kvůli útokům v Bruselu v pohotovosti

22.03.2016 11:19

České bezpečnostní složky přešly po útocích v Belgii do pohotovosti, uvedl na Twitteru ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). V souladu s krizovými plány začínají podle něj platit zvýšená bezpečnostní opatření. Ministerstvo vnitra ale nemá informace, že by v Česku hrozily teroristické útoky. Kvůli několika výbuchům, které si v belgické metropoli vyžádaly oběti, se v poledne sejde premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) s Chovancem a zástupci tajných služeb a policie.

České bezpečnostní složky jsou kvůli útokům v Bruselu v pohotovosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Milan Chovanec a policejní prezident Tomáš Tuhý

„Na události v Bruselu aktivně reagujeme. Veškerá přijímaná bezpečnostní opatření odpovídají aktuální situaci a jsou preventivního charakteru. V tuto chvíli získáváme v rámci naší mezinárodní spolupráce aktuální bezpečnostní informace o současných událostech v Belgii,“ uvedl dnes na tiskové konferenci Sobotka, který již o situaci jednal s Chovancem.

Posílená bezpečnostní opatření v Česku se týkají například pětice mezinárodních letišť nebo pražského metra. Na těchto místech by mělo být více policistů a také pyrotechnické kontroly.

Belgické úřady sérii výbuchů, která zasáhla bruselské letiště i metro, vyšetřují jako teroristické útoky. V zemi platí čtvrtý, tedy nejvyšší, stupeň varování před teroristickými útoky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…