České dráhy plýtvají penězi, píše Kuba Dobešovi

01.08.2011 19:34

Jihočeský náměstek hejtmana Martin Kuba (ODS) se obává, že České dráhy plýtvají s penězi daňových poplatníků. V otevřeném dopise vyzval ministra dopravy Pavla Dobeše ke konstruktivní debatě o financování ČD.

České dráhy plýtvají penězi, píše Kuba Dobešovi

„V době, kdy ČD vynakládají peníze na miliónové platy a odměny uměle vytvořených manažerů, například dopravního ombudsmana, a resort dopravy se přitom potýká s absolutním nedostatkem financí a hledá možné dodatečné zdroje a úspory, považuji tuto diskuzi za velmi důležitou a prospěšnou," řekl Právu Kuba.

V těchto dnech probíhá debata Českých drah s krajskými radními o rozpočtu na rok 2012. Vedení ČD po krajích požaduje na příští rok opět více peněz. Právě Jihočeský kraj by měl drahám za osobní železniční dopravu zaplatit o 15 miliónů korun více než letos. Tento fakt, je jedním z podmětů, které přiměly Kubu k sepsání dopisu.

Čtěte více:
České dráhy blokují dopravu i některým soukromníkům
České dráhy tratí i na zrušené pondělní stávce
Okamura: České dráhy a nová konkurence

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …