Česko není bezpečné! Okamura opět řádil u Soukupa, kde došlo i na Ester Ledeckou

12.09.2018 13:55

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura, místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek, místopředseda Senátu Jaroslav Kubera (ODS), místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna, pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík a komunistický poslanec Zdeněk Ondráček byli hosty Arény Jaromíra Soukupa na TV Barrandov.

Česko není bezpečné! Okamura opět řádil u Soukupa, kde došlo i na Ester Ledeckou
Foto: TV Barrandov
Popisek: Aréna Jaromíra Soukupa

„Výborně,“ křičeli lidé na Okamuru, který si zasloužil při příchodu největší ovace. Následně přišlo téma 11. září 2001. „Bezpečně se rozhodně necítíme, do toho přišla ještě migrační vlna,“ podotkl hned Okamura zostra. „Vnímáme neomarxistické tendence,“ poukázal pak na zbraňovou směrnici Evropské unie. 

Poslanec Ferjenčík se pak vyjádřil k příspěvkům na sociálních sítích a k návrhu poslance ODS Václava Klause mladšího. „My bojujeme za svobodu slova a svobodný internet,“ zdůraznil Ferjenčík. „Bojíme se, že z dílny Václava Klause bude vycházet novela ohledně cenzury Facebooku v Čechách, a to bychom určitě nechtěli,“ řekl Ferjenčík.

Faltýnek hovořil o vztahu s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem. „Já mám na pana předsedu mobil asi 20 let. Mediální historky o našich přích vznikají proto, že není možné zničit soupeře zvenku. Tak to zkusí zevnitř. To je celé,“ dodal Faltýnek.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Řeč pak byla i o uprchlících. „Bezpečnost je doména SPD,“ začal se „prsit“ následně Okamura. „Česká republika není bezpečnou zemí. Všichni víme, že bezpečno není,“ burácel. Je potřeba tuto situaci podle jeho slov zlepšovat. 

Faltýnek pak hovořil o financování sportu. „Hnutí ANO se snaží prosadit vznik Národní agentury pro sport. Máme za sebou několik afér, jedna stále žije,“ popsal Faltýnek. Poslanec Foldyna pro změnu mluvil o kauze Ester Ledecké a sporu se Svazem lyžařů. „Chybějí nám prachy na financování sportu. Česká republika udělala spoustu chyb a teď hledáme, jak to vyřešit,“ rozčílil se Foldyna. „Je pravdou to, že Ester Ledecká je fantastická, ta asociace se k tomu musí nějak postavit,“ sdělil Foldyna.

„Amatérský sport neexistuje. A když začala vydělávat, tak někomu došlo, že by mohl taky vydělávat. Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán,“ sdělil rozčíleně senátor Kubera. Ferjenčík pak obhajoval svůj výrok z Facebooku ohledně zabavování majetku šlechtě, Ondráček se pak pustil do diskuze ohledně zdanění církevních restitucí.

Řeč pak byla i o korupci i o kauze expremiéra Jiřího Paroubka. „Je to bizár,“ sdělil Ferjenčík k tomu, co Paroubek sdělil o ztrátě svých pěti milionů, jež si měl půjčit. „Byl jsem motivován Jiřím Paroubkem ke vstupu do politiky,“ sdělil Ferjenčík. Faltýnek pak celý příběh nazval absurdním příběhem.

„Kdyby dotace nebyly... To je obrovské lákadlo...“ poznamenal pak Kubera k dotacím. „Něco jiného je o korupci hovořit, a něco jiného je s ní bojovat. A politici o ní jen hovoří,“ sdělil Ondráček. Do sporů se pak dostal Okamura s Ferjenčíkem ohledně registru smluv i zákonu o hmotné odpovědnosti politiků. „Vy prosazujete anarchii, to nejde,“ burácel Okamura. 

Závěrečná diskuze se pak opět týkala sportu a jeho financování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…