Česko ovládli fašisté, Babiš se chová jako Hitler. Jediní normální jsou tu Zelení, zoufá Jan Čulík

16.09.2018 16:11

Když šéfredaktor Britských listů Jan Čulík slyšel slova českého premiéra Andreje Babiše (ANO) o tom, že Česko nepřijme ani jednoho sirotka ze Sýrie, natož padesát, takže je raději nechá trpět, zděsil se. Podle Čulíka to potvrzuje, že moc v rukou v posledních 30 letech drželi radikálové a fašisté. A média proti tomu nic neudělala. Přehlížela problémy obyčejných lidí a vyzdvihovala skupinu humanistů kolem Václava Havla. Podle Čulíka se bohužel potvrzuje, že to byla jen okrajová skupina.

Česko ovládli fašisté, Babiš se chová jako Hitler. Jediní normální jsou tu Zelení, zoufá Jan Čulík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády v Hrzánském paláci

Český premiér Andrej Babiš (ANO) řekl nahlas a veřejně, že Česko nepřijme ani jednoho uprchlíka. Ani sirotky, kterým ve válce zemřeli rodiče. Podle Čulíka tím v podstatě vzkázal světu, že ty děti raději nechá co nejvíc trpět, pokud si bude jen trochu myslet, že to v Česku posílí jeho pozici. To podle Čulíka také znamená, že dojem z posledních let, že je Česko humanistickou zemí, byl milný. Česká republika prý byla zemí, kterou ovládají radikální pravičáci a fašisti.

Babiš se teď podle Čulíka chová v podstatě jako Adolf Hitler, který v roce 1933 vyhrál volby a hned poté zničil tamní demokracii.

„Ukázalo se, že humanistická literární kultura československých disidentů byl naprosto okrajový jev, který převálcovali v České republice ultrapravičáci a fašisté, kteří získali za posledních třicet let hlavní slovo. V poslední době se k nim kupodivu přidali i takzvaní levičáci ze sociální demokracie! Snad jediná politická strana, která si udržela normální evropské humanistické standardy, je Strana zelených, jenže ta je v české politice naprosto marginalizována a nikdo pro ni nehlasuje,“ napsal Čulík.

Hrozivé na tom prý je, že česká média proti tomu nic neudělala. V posledních třiceti letech psali novináři tak, aby to vyhovovalo majitelům nebo politikům, s nimiž byli v kontaktu. Novinářská pražská kavárna podle Čulíka žila odtržená od problémů obyčejných lidí, takže nevidí frustraci, která v lidech narůstala. Média nezaznamenala, že mimo Prahu lidé často myšlenkově i materiálně žijí ještě stále v éře komunistické normalizace. Právě komunisté prý v lidech vypěstovali pocit, že si mají pěstovat své maximální osobní sobectví a třeba i okrádat stát, protože kdo nekrade, okrádá rodinu.

„Po roce 1989 nevznikly v Československu hrdé a schopné sdělovací prostředky, kriticky hodnotící práci politiků a šířící kvalitní kritický politický diskurz. Nevzniklo kvalitní školství – šokující je, že třicet let po pádu komunismu není české školství schopné naučit mladé lidi v ČR pořádně ani anglicky, ani německy, takže jsou závislí na šíleném domácím mediálním diskurzu -– pokud ho tedy dnešní čeští mladí lidé vůbec sledují,“ pokračoval Čulík.    

Křehkost systému se podle šéfredaktora notně otřásla nejpozději v době ruské invaze na ukrajinský Krym.

Šéfredaktor serveru si vzal na paškál i ministra zahraničí Jana Hamáčka (ČSSD), který na sociální síti napsal, že by Česko zvládlo přijmout 50 sirotků ze Sýrie. Zdůraznil také, Česko pomáhá přímo v Libyi. Právě to mu Čulík vyčetl.

„A tak se děje, že jsme se dostali do takové situace, že český prozatímní sociálnědemokratický!! ministr zahraničí posílá 200 milionů Kč teroristům v Libyi, aby chytali zoufalé lidi, snažící se dostat po Středozemním moři do Evropy, a věznili je v polovládních libyjských vazebních střediscích, kde jsou mučeni, sexuálně zneužíváni, vražděni a musejí dělat nucené práce,“ napsal šéfredaktor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…