Český europoslanec popsal hrůzy z bojiště na Ukrajině. A tento vzkaz od vojáků veze Zemanovi

16.05.2015 14:37

Europoslanec Pavel Svoboda na svém Facebooku informuje, jak byl přítomen na bojištích na Ukrajině. Prý měl možnost být na bojové linii, jak on označil „rusko-ukrajinské“ fronty poblíž obce Šyrokine. Prý šlo o hrůzy a byly vidět i civilní oběti, které údajně způsobili ruští „snajpeři“ a ostatní vojáci.

Český europoslanec popsal hrůzy z bojiště na Ukrajině. A tento vzkaz od vojáků veze Zemanovi
Foto: Katerina Skrypnik
Popisek: Pavel Svoboda

Na „rusko-ukrajinské“ bojové frontě byly slyšet podle Svobody těžké zbraně a „hrkání“ kulometné palby. Nechyběli údajně ani „ruští snajpeři“. Svoboda uvedl, že ukrajinští vojáci v porovnání s nepřítelem nejsou tak vybavení, dokonce napsal, že toho „moc nemají kromě svých srdcí“.

Svoboda prý poznal, že šlo o ruské vojáky, kteří pálí na ukrajinské pozice, kvůli těžkým zbraním, které používali, a také hlavně podle „civilních obětí“.

Při opuštění bojové fronty, kdy vracel neprůstřelnou vestu, mu prý ukrajinští vojáci vzkázali: „Pozdravovat Čechy, vynadat Zemanovi!“

Jeden z komentujících Svobodova příspěvku mu na sociální síti s politováním napsal, že „nadáváme na Rusko, jak vytváří falešné zprávy a Vy děláte to stejné“. Prý není možné poznat, že šlo o ruského „snajpra“, jen na základě zvuku výstřelu. Na to mu ale Svoboda bleskově zareagoval: "Aby bylo jasno, já nikoho z těch pánů neperlustroval. Místa, odkud pálí, mi ukazoval velitel oblasti Širokyne. Vy byste se jich také nešli zeptat na občanku. Pozná se to podle typu střelby a podle obětí. Bohužel i civilních." A s ironií se ještě pisateli omluvil, že zapomněl použít propagandistický newspeak. "Samozřejmě šlo o separatistu," dodal europoslanec.

Celý příspěvek Pavla Svobody:

Dnešní den jsem strávil trochu jinak než všechny ostatní dny. V bojové linii rusko-ukrajinské fronty u obce Šyrokine. Těžké zbraně a ruští snajpeři, hrkání kulometné palby, lidé co tu zbyli už to ani jinak nevnímají. Kostelík ještě stojí. Jinak hrůza mluvit. Ukrajinští vojáci toho moc kromě svých srdcí nemají. Když jsem jim vracel neprůstřelnou vestu, říkali: Pozdravovat Čechy, vynadat Zemanovi!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ste

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…