Český rozhlas si pozval spisovatelku Pekárkovou z Londýna: Žádné no-go zóny tam nejsou, to je nesmysl. Pana Kurase považuju za totálního píp

18.03.2019 18:07

Spisovatelka a glosátorka Eva Pekárková zavítala do Českého rozhlasu k Barboře Tachecí. Zrodil se rozhovor, ve kterém spisovatelka popsala, jak přišla na to, že jsou si skutečně všichni lidé rovni. Do Prahy si odskočila z Londýna, kde sleduje, co s hlavním městem království dělá Brexit. Někteří z Londýňanů se prý bojí, že po odchodu z EU nepoteče v království ani voda z kohoutků. Popsala také, jak je to v Londýně s no-go zónami.

Český rozhlas si pozval spisovatelku Pekárkovou z Londýna: Žádné no-go zóny tam nejsou, to je nesmysl. Pana Kurase považuju za totálního píp
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brexit, ilustrační koláž

Na úvod prozradila, jak se dostala ke spisovatelství. „Já jsem líná, ale ono mě to baví. Proto se vyhýbám poctivé práci,“ poznamenala s úsměvem. A Tachecí tím rozesmála. A to nebyl jediný moment, kdy moderátorku dobře pobavila. Úsměv na tváři Barbory Tachecí vyvolala i hláška Pekárkové k faktu, že procestovala notný kus světa. „Sice říkal nějaký pán ‚pošli vola kolem světa, volem zůstane‘, ale já pevně doufám, že jsem nezačala jako vůl, ba ani jako kráva, takže já si myslím, že patřím k těm lidem, kteří jsou schopni se poučit z toho, že žijí v cizích zemích,“ prozradila dáma.

A co se naučila? Naučila se žít dobře, žít tak, aby nezničila svět a snad po ní zůstalo i něco kladného.

Jako studentka mikrobiologie během svého studia zjistila, jak jsou vlastně všichni lidé postavení stejně. To ji dovedlo k závěru, že jsou si lidé rovni. „V molekulární biologii si člověk sáhne na to, jak jsou udělané buňky, jak jsme vlastně všichni složení dohromady,“ popsala své studium dáma. „Já jsem zastáncem toho, že jsme si všichni rovní a tečka,“ dodala.

Pár slov dodala i k Brexitu. Jeden její známý se prý bojí o to, že po odchodu Velké Británie z EU pomalu nepoteče ani voda z kohoutku. On říkal kamarádce ‚prosím tebe, nakupuj různé konzervy, ať nejsou všechny od jednoho druhu, podívej se vždycky, jakou to má trvanlivost, a hlavně kupuj vodu. Ona nebude elektrika, tak nebude vodárna čerpat vodu, takže musíme mít několik set litrů pitné vody‘,“ popisovala spisovatelka pocity jednoho z Londýňanů.

Osobně se drží naděje, že by Britové mohli v EU zůstat, byť lidé podle ní vlastně už ztratili přehled o tom, co všechno se kolem Brexitu děje. Mám naději, že ti Britové zkusnou tu ostudu a řeknou ‚dobře, tak my tedy neodejdeme‘. Mám pocit, že kdyby to (premiérka) Theresa Mayová mohla zvrátit, tak by si oddechla,“ uvedla dáma.

Kroutila hlavou nad tím, co předvádí vládnoucí Konzervativní strana, která je rozhádaná. „Třeba tam vezmou nějaký zázračný dítě, který to vyřeší. Oni asi pořád doufají, že se to takhle nějak stane,“ zaznělo z úst spisovatelky. Pokud by měla sama konzervativcům cosi doporučit, má jasno v tom, co by to bylo. „Oni by měli pravděpodobně strčit na několik týdnů na pranýř nešťastného (expremiéra Davida) Camerona, který to vlastně všechno spískal,“ tepala spisovatelka bývalého předsedu vlády, který referendum o odchodu z EU vypsal.

Stranou její pozornosti nezůstalo ani tvrzení, že v Londýně existují tzv. no-go zóny. Dáma prošla řadou londýnských čtvrtí a na žádné no-go zóny nenarazila. Pokud spisovatel Benjamin Kuras žijící v Británii tvrdí, že tyto no-go zóny existují, dáma si o tom myslí své. „To je naprostý nesmysl. Bohužel Benjamína Kurase považuju za totálního,“ chtěla se rázně vyslovit Pekárková. Posluchači se však nedozvěděli, za co Kurase považuje, protože se ozvalo jen dlouhé hlasité pípnutí. „V Londýně prostě opravdu nic takového není. V Londýně opravdu ne,“ zdůrazňovala spisovatelka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…