Český rozhlas si pozval starostu Palerma a ten spustil: Nejbezpečnější je nové migranty vítat...

31.07.2017 17:51

Rozhodl se rozbít sicilskou mafii a jako jeden z mála politiků přežil. V pondělních Dvaceti minutách Radiožurnálu Českého rozhlasu vystoupil starosta Palerma Leoluca Orlando, který většinu svého vystoupení věnoval právě mafii a uprchlické krizi.

Český rozhlas si pozval starostu Palerma a ten spustil: Nejbezpečnější je nové migranty vítat...
Foto: Archiv
Popisek: Italská vlajka

Starosta sicilského Palerma Leoluca Orlando se na rozhlasových vlnách rázně zastal migrantů. „Můj život se změnil, když jsem potkal dívku prchající z Afriky. Ta dívka plakala, protože na moři zemřeli její rodiče. Migranty vždy vítám přímo v palermském přístavu,“ prozradil starosta.

Rád by jim pomohl i tím, že by zrušil povolení k pobytu, které přirovnává k otroctví. U otroctví trvalo velmi dlouho, než bylo zrušeno, a jednoho dne prý bude zrušeno i zákonné povolení k pobytu. Povolení k pobytu je jen kus papíru, který pro své rejdy zneužívá mafie. Lidi, kteří nemají povolení k pobytu, lze snadno vydírat, nutit je k prostituci a tak podobně.

Starosta Palerma udeřil také na Evropskou unii. „Evropská unie svojí politikou mafii financuje,“ řekl host. Právě politika EU totiž otevírá prostor k bohatnutí pašeráků. A lidé, kteří si budou pamatovat, co všechno museli kvůli pašerákům podstoupit, aby se mohli do Evropy dostat, si to budou pamatovat a možná kvůli tomu nebudou EU právě milovat.

„Nejbezpečnější je nově příchozí vítat. Kdybyste se mě zeptal, kolik je dnes v Palermu migrantů, tak vám řeknu, že ani jeden, protože každý, kdo přijde do Palerma, se podle mého stává občanem Palerma. Když do Palerma přijde nějaký divný podezřelý muslim, tak zdejší muslimská komunita upozorní starostu a starosta upozorní policii. Tzv. migranti v Palermu chrání své město,“ pochvaloval si v rádiu.

Od doby, co Palermo uprchlíky vítá, se prý stalo čtvrtým nejnavštěvovanějším městem v Itálii. Obyvatelé Palerma jsou prý s jeho přístupem spokojeni, proto ho volí opakovaně. Občané Palerma respektují i to, že starosta považuje za stupidní dělení migrantů na ekonomické migranty a válečné uprchlíky. „Tohle dělení považuju za stupidní,“ řekl jasně starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…