Český rozhlas uspořádal konferenci k výročí pádu železné opony, občerstvení stálo 359 tisíc korun

12.11.2019 16:22

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE Český rozhlas u příležitosti oslav 30. výročí pádu železné opony uspořádal Mezinárodní konferenci. Ta se konala v Nové budově Národního muzea a poté následoval galavečer pro pozvané. A na ten si Český rozhlas objednal catering od společnosti Zátiší Catering Group pro sto pozvaných osob, který vyšel na 219 tisíc bez DPH.

Český rozhlas uspořádal konferenci k výročí pádu železné opony, občerstvení stálo 359 tisíc korun
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Předmětem této smlouvy je povinnost poskytovatele poskytnout objednateli na akci „Galavečeře k mezinárodní konferenci Evropa bez železné opony: 30 let svobody“ konaného dne 10. 11. 2019 od 19:30 hod. v historické budově Národního muzea cateringové služby,“ stojí ve smlouvě.
 
Galavečer po konferenci se konal v Pantheonu v Historické budově Národního muzea na Václavské Náměstí v Praze. Český rozhlas si catering objednal od 18:30 do 23:00 a počítalo se s tím, že raut bude pro sto osob. Občerstvení na osobu tedy vyšlo v přepočtu na více jak dva tisíce korun na osobu.  
 

Anketa

Je Václav Moravec vyvážený ve skladbě hostů, které zve do svých pořadů?

4%
96%
hlasovalo: 20198 lidí
 
Specifikace služeb a konkrétní menu je v příloze smlouvy, ovšem nic se z ní nedočteme, protože vše je zatmavěné.
 
Toto ovšem není jediná smlouva na catering na zmíněnou konferenci, kterou Český rozhlas uzavřel. Další smlouva byla uzavřena se společností Royal Catering s.r.o. Ta se měla postarat o: „cateringové služby během celé doby trvání konference „Evropa bez železné opony: 30 let svobody“ dne 11. 11. 2019 v prostorách Nové budovy Národního muzea na adrese Václavské náměstí 68, Praha 1, a to dle specifikace uvedené v přílohách této smlouvy.“
 
Hodnota smlouvy činí 140 tisíc korun bez DPH a počítá s třemi stovkami hostů. Royal Catering se tedy postaral o občerstvení během konference pro 300 pozvaných hostů v době od 8 hodin ráno do 19 hodin, poté se konal galavečer, kde službu přebralo Zátiší Catering Group.
 
Nutno podotknout, že specifikace uvedená v příloze této smlouvy je sice obsahově na čtyři stránky, ale nic se z nich nedozvíme, protože je vše opět začerněné. 
 
 
 
ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …