Český velvyslanec v Thajsku stane v Praze před soudem

05.04.2012 7:16

Začíná hlavní líčení s velvyslancem České republiky v Thajsku a bývalým generálním sekretářem ministerstva zahraničních věcí Milanem Sedláčkem a dalšími dvěma lidmi. Podle médií případ souvisí se semináři v Asii, za které ministerstvo zahraničí v roce 2008 vyplatilo soukromé firmě zhruba 1,5 milionu korun. Existuje prý podezření, že se semináře neuskutečnily. Uvedla ČTK.

Český velvyslanec v Thajsku stane v Praze před soudem
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Sedláček čelí obžalobě ze zneužití pravomoci úřední osoby a porušení povinnosti při správě cizího majetku. Jeho kolega z ministerstva Václav Matoušek je podezřelý z porušení povinnosti při správě cizího majetku. Třetí stíhanou je Eva Rybková, která se prý dopustila podvodu.

Na zakázce se údajně podílela firma Image Conference & Consulting. Ministerstvo zahraničí jí podle médií zaplatilo 464.000 korun za seminář v Číně, 489.000 korun za podobnou akci v Hongkongu a 497.000 korun za prezentace v Singapuru. Rybková je jednatelkou firmy.

Sedláček obvinění odmítá, považuje ho za vykonstruované. Velvyslanec je kvůli kauze dočasně přeřazen do českého ústředí. V Praze zůstane do vyřešení případu. Ministerstvo už dříve uvedlo, že ho odvolat z funkce velvyslance nechce.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…