Čeští vojáci bojovali na cvičení NATO proti sobě. Jedni byli „ti zlí, co napadli Lotyšsko“

09.09.2018 18:05

Jak Rusko, tak NATO pravidelně pořádají vojenská cvičení. Rusko na letošní rok chystá největší cvičení za posledních 40 let, kterého se má účastnit na 300 tisíc vojáků a obrovské množství obrněné techniky. V členském státu NATO – v Lotyšsku teď nedávno jedno cvičení skončilo. Zúčastnilo se ho na deset tisíc lidí. Přestože jde jen o zlomek síly, se kterou se chystá cvičit Rusko, šlo o jednu z největších operací poslední doby. A část českých vojáků v něm sehrála roli „těch zlých“.

Čeští vojáci bojovali na cvičení NATO proti sobě. Jedni byli „ti zlí, co napadli Lotyšsko“
Foto: archiv
Popisek: Pobaltí

Server Českého rozhlasu přinesl informaci o tom, že v Lotyšsku před pár dny skončilo armádní cvičení, ve kterém část českých vojáků sehrála roli „těch zlých“. Cvičení mělo prověřit funkčnost bezpečnostního plánu obrany země, který by byl aktivován v případě napadení. Lotyšsko jako jeden z pobaltských států sousedí mimo jiné s Ruskou federací.

Část českých vojáků při cvičení hrála roli „těch zlých“, kteří Lotyšsko napadli. „První část byla zaměřena na procvičení schopností Lotyšské národní gardy vést obranný boj proti silnějšímu a vycvičenějšímu protivníkovi, který byl reprezentován příslušníky české a polské jednotky. Po závěrečných bojích v zastavěné oblasti, které prověřily účastníky v soudobém stylu boje, došlo k vyhodnocení a poděkování účastníkům,“ informoval mluvčí armády Martin Jelínek.

Čeští vojáci si prý během tohoto cvičení vedli velice dobře. Příslušníci našich ozbrojených sil měli volnou ruku v tom, jak útok provedou, a podle českého velení to bylo velmi přínosné i pro naše vojáky. Ukázalo se prý, že čeští vojáci jsou velmi takticky vyspělí.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…