Chatrče bez vody, koupelny a splachovacích záchodů...Takhle podle Zieglera vypadá ruská realita

15.07.2014 21:51

Granáty, které v neděli během bojů mezi ukrajinskou armádou a proruskými separatisty o pohraniční přechod Izvaryne, zasáhly předměstí ruského města Doněck, pravděpodobně na ruské území vypálili proruští separatisté, myslí si komentátor a publicista Jan Ziegler. Takové provokace prý patří do ruského arzenálu.

Chatrče bez vody, koupelny a splachovacích záchodů...Takhle podle Zieglera vypadá ruská realita
Foto: www.nato.int
Popisek: Vojáci NATO

 „Ukrajina nestojí o válku s Ruskou federací a nemá žádný zájem Rusko provokovat. Proto je těžké uvěřit tvrzení, že granáty vypálené z Ukrajiny na ruské území vystřelila regulérní ukrajinská armáda,“ myslí si Ziegler.

Podle něho jsou to naopak „doněčtí teroristé“, kterým by prospěl ruský vpád na Ukrajinu. „Jedinou silou, která chce ruskou intervenci, jsou zločinecké bandy na východě Ukrajiny, které terorizují civilní obyvatelstvo, rabují v obchodech, používají děti jako živé štíty a z civilních objektů odstřelují Ukrajinskou armádu," zdůraznil publicista v komentáři pro server prvnizpravy.cz.

Celý komentář k přečtení ZDE 

"Oni totiž melou z posledního, a pokud jim Rusko nepřijde na pomoc, do srpna je s nimi konec, což oni sami přiznávají. A tak budou dělat všechno proto, aby ruská armáda se zapletla do konfliktu. A zabití civilisté jsou přímo ideální příležitostí. Logicky tedy vše mluví proto, že za tímto zbabělým činem jsou východo - ukrajinští separatisté," ukázal na viníka.

Provokace podobného charakteru podle něho totiž trvale patří do ruského arzenálu. "Sami Rusové mají s podobným typem provokací dobré zkušenosti. V listopadu 1939 odstřelovalo dělostřelectvo Rudé armády vlastní pozice na finských hranicích. Z tohoto útoku pak byli obviněni Finové, což vedlo k jejich napadení bez vyhlášení války. V tomhle případě Rusko nejspíš nezaútočí. Ono přece jenom na tom není ekonomicky tak dobře, aby si mohlo dovolit dlouhodobý konflikt se svým západním sousedem," konstatoval.

Putinův chudobinec 

"Navíc Putin stále doufá, že by se Ukrajina mohla zapojit do jeho chudobince, pardon, Euroasijského svazu. A kdyby na ni zaútočil, tak by tuto možnost definitivně ztratil,“ podotýká. Navíc podle jeho mínění na Rusko již začínají působit mezinárodní sankce. Důkazem má být to, že Gazprom musel snížit dotace pro KHL o polovinu, následkem čehož mimo jiné skončil i Lev Praha. „I když to je spíše plus pro český hokej," myslí si.

V Zieglerově komentáři rovněž zaznělo, že útok na předměstí ruského Doněcku ukázal skutečnou tvář života v zaostalé kremelské říši. "Ti lidé v místech dopadu granátů skutečně žijí v chatrčích bez vody, koupelny a splachovacích záchodů. To je pro současné Rusko typické," ukončil publicista svůj komentář k současnému dění na Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…