Chce být hejtmanem, tak si obarvil hlavu. Není v ODS sám. Předělali Brno, předělají kraj

04.08.2020 12:13

Základní barvou občanských demokratů byla vždy modrá. Ale v letošních krajských volbách k tomu přimíchali zelenou. Brněnská primátorka z ODS Markéta Vaňková si obarvila účes nazeleno a zdejší kandidát ODS na hejtmana si obarvil nazeleno vous. Zde je důvod.

Chce být hejtmanem, tak si obarvil hlavu. Není v ODS sám. Předělali Brno, předělají kraj
Foto: Archiv JN
Popisek: Mgr. Jiří Nantl, lídr ODS do voleb zastupitelstva Jihomoravského kraje

Krajské volby se kvapem blíží a pokud je nezhatí epidemiologové kvůli potenciálně všudypřítomnému koronaviru, politici mají nejvyšší čas bojovat o hlasy voličů.

Anketa

Který moderátor talk show je lepší?

34%
hlasovalo: 8593 lidí

Občanští demokraté na jihu Moravy jsou si toho vědomi. Chystali se nalákat i ekologicky smýšlející voliče. Primátorka města Brna Markéta Vaňková si kvůli tomu nabarvila účes nazeleno. Kandidát ODS na Jihomoravského hejtmana Jiří Nantl si obdobným způsobem přibarvil vous.

Vaňková tím prý chtěla ukázat, že je důležité zeleně myslet.

Téma krajské volby 2020

„Je to výzva, ale asi nebudu sama, kdo si myslí, že důležitější je zeleně myslet a mít to v hlavě než jen na ní. Faktem zůstává, že záleží na nás, v jakém stavu předáme Brno našim dětem, a proto považuji vlastně za úplně normální a přirozené chovat se ekologicky, neplýtvat jídlem ani vodou, třídit odpad a spoustu dalších věcí. Brno jako město se zavázalo, že do roku 2030 sníží emise oxidu uhličitého o čtyřicet procent, a já věřím, že nejen velké firmy pro to udělají maximum. Zapojit by se měl ale každý Brňan a Brňanka, k čemuž by měla napomoci i nová dlouhodobá kampaň Připrav Brno, která se může stát motivací i inspirací každému, co dělat a jak se nejlépe připravit na klimatické změny. V tomto případě totiž opravdu platí, že tam nahoře, v ovzduší, se nám to všechno sčítá...,“ zdůraznila na sociální síti Facebook.

Zelenější Brno primátorky Vaňkové

Jiří Natl prohlásil, že by jako hejtman usiloval o to, aby mezi ekonomickými zájmy kraje, kvalitou života a péčí o životní prostředí nebyl žádný velký rozpor.

„Proto následuji výzvu brněnské primátorky Markéty Vaňkové a brněnské i krajské zastupitelky Kristýny Švarcové Černé a jdu trošku mimo komfortní zónu tímto symbolickým obarvením vousu, kterým chci podpořit strategii města Brna k přípravě na proměny klimatu do roku 2030. Je to důležité téma i pro celý kraj a můžete se spolehnout, že to bereme vážně. Mimochodem, letos jsem si poprvé od mladých let pořídit brněnskou šalinkartu. Možná spíš už z ekonomických než ekologických důvodů, protože trolejbus číslo 25 na lince od mého bydliště do práce na bohunickém kampusu využívám úplně běžně řadu let. Země s vysokou kvalitou života a veřejných služeb se prý poznají tak, že veřejnou dopravou může jezdit i vrcholový manažer - a v Brně tomu tak rozhodně je. Musíme se o to starat i v měřítku celého kraje,“ zdůraznil.

Zelený kraj Jiřího Nantla

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…