Chceme předčasné volby, vzkazují lidé vládě

04.04.2012 22:18

Podle názoru nadpoloviční většiny občanů je východiskem z vládní krize její demise a vyhlášení předčasných voleb. Pokračování stávající vlády, která prochází jednou z dalších krizí, si přeje pouze šest procent domácí populace. Ukázal to průzkum společnosti SANEP.

Chceme předčasné volby, vzkazují lidé vládě
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Premiér Petr Nečas v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

K možnosti předčasných voleb se kloní 56,2 procenta respondentů. Obměnu vlády vidí jako řešení aktuální situace 14,7 procenta dotázaných. Menšinovou vládu ODS a TOP 09 s podporou VV vnímá jako řešení aktuální situace 11,9 procenta lidí a pokračování vlády v jejím stávajícím složení podporuje pouze něco málo přes šest procent občanů.

Celý průzkum ZDE

Véčka podporuje deset procent lidí

Požadavky a postoj strany Věcí veřejných, jejíž ministři se rozhodli k odchodu z vlády, vnímá jako vydírání ostatních koaličních partnerů 36,7 procenta dotázaných. Jako zoufalý krok směřující k předčasným volbám vnímá chování a jednání VV 35,4 procenta. Kroky VV podporuje deset procent voličů.

Podle 63,3 procenta respondentů by měl premiér Petr Nečas okamžitě učinit kroky směřující k pádu vlády. Je zřejmé, že veřejnost už nemá trpělivost s děním kolem koaliční vlády a podporuje jako jediné možné řešení právě vyhlášení předčasných voleb.

Ani deset procent dotázaných není přesvědčeno, že by splněné požadavky ze strany VV, k nimž vyzvali představitelé této strany premiéra, zvýšily důvěru v koaliční vládu. O opaku je však v souhrnu přesvědčeno 77,8 procenta dotázaných.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…