Chcete do mediální rady člověka, který chce jít na Kavčí hory s dynamitem? Ředitel Dvořák vyjádřil své znepokojení z nominace Petra Štěpánka

20.09.2018 19:21

Kandidát hnutí ANO do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání chce zničit Českou televizi, staví se generální ředitel České televize Petr Dvořák proti nominaci dlouholetého mediálního experta ODS a bývalého člena strany Petra Štěpánka. Ten se netají svými kritickými názory na veřejnoprávního vysílatele.

Chcete do mediální rady člověka, který chce jít na Kavčí hory s dynamitem? Ředitel Dvořák vyjádřil své znepokojení z nominace Petra Štěpánka
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Petr Dvořák

Pokud by se Štěpánek vrátil zpět do Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, kde už v minulosti několik let působil a kam nyní kandiduje za vládní hnutí ANO v čele s předsedou strany a premiérem Andrejem Babišem, značilo by to podle Dvořáka pro ČT vážný problém. 
 
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání má podle jeho slov totiž zásadní vliv na podobu a fungování mediálního prostředí v Česku. „Pokud se tedy mezi osobnostmi nominovanými do tohoto orgánu objeví někdo, kdo otevřeně vyzývá k likvidaci médií veřejné služby, vnímám to jako signál extrémně nebezpečného vývoje,“ sdělil serveru Aktuálně.cz generální ředitel České televize, který prý nemá důvěru v to, že by Štěpánek dokázal posuzovat činnosti médií nestranně a věcně.
 
Upozorňuje, že v textech, které Štěpánek publikuje například v ParlamentníchListech.cz nebo na serveru Protiproud, se nezdráhal označit Českou televizi za „zločineckou organizaci“. „Kavčí hory podminovat a zmáčknout knoflík,“ zněl jeden z jeho facebookových příspěvku zveřejněný letos v létě. Své vyjádření posléze hájil se slovy, že šlo pouze o „bonmot“. „Přece žádný svéprávný člověk si to nemůže vykládat tak, že si vezmu vrtačku, navrtám to tam a vezmu doutnák a pak to zapálím, aby to bouchlo,“ uvedl.
 
Původní zdroj ZDE.
 
„Volba takového kandidáta by jednoduše ukázala na to, že v Poslanecké sněmovně převládají tendence k výraznému oslabení postavení médií veřejné služby,“ říká jasně generální ředitel České televize Dvořák. Člena rady budou volit poslanci. Kdy se volba dostane na program, zatím není upřesněno. Sněmovna bude vybírat nového člena rady, jelikož na podzim končí šestiletý mandát místopředsedkyni Miladě Richterové. Nominaci kromě Štěpánka získala i Olga Ulrichová, kterou navrhují Piráti, a Patrik Košický s lidoveckou podporou. 
 
 
 
 

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …