Chci, aby Trump uspěl, oznámil Obama. Vážím si vás, odvětil prezidentovi miliardář

10.11.2016 19:35

Před několika minutami skončila schůzka končícího amerického prezidenta Baracka Obamy s nastupujícím prezidentem USA Donaldem Trumpem. Ačkoli spolu měli hovořit jen deset minut, nakonec spolu mluvili hodinu a půl. A na společné tiskové konferenci to pak vypadalo, jako by byli velkými přáteli. Ve volební kampani na sebe přitom vzájemně naházeli obrovské množství špíny.

Chci, aby Trump uspěl, oznámil Obama. Vážím si vás, odvětil prezidentovi miliardář
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

„Měl jsem příležitost k významné konverzaci s Donaldem Trumpem. Moje priorita je v příštích dvou měsících co nejvíc ulehčit přechod moci na nového prezidenta. V tom mě velmi podporuje nově zvolený prezident Trump, který chce pracovat s mým týmem na mnoha tématech,“ oznámil na tiskové konferenci končící prezident Barack Obama. „Teď chceme udělat vše pro to, abyste uspěl, protože když uspějete vy, tak uspěje naše země,“ doplnil okamžitě končící prezident.

Velkými slovy nešetřil ani jeho nástupce v úřadě. Ačkoli se prý Obama a Trump nikdy neviděli, americký miliardář si údajně Obamy váží. „Děkuji pane prezidente, to bylo setkání, které původně mělo trvat asi deset minut a my jsme spolu nakonec mluvili asi hodinu a půl. Já si prezidenta Obamy velmi vážím. Vysvětlil mi některé věci, které se podařilo prosadit za dobu jeho vlády,“ zaznělo z úst Trumpa.

Jako by oba pánové zapomněli na svá dřívější slova. Obama ve volební kampani varoval, že někomu, jako je Trump, nelze svěřit hesla k jadernému kufříku. Trump zase před několika lety zpochybňoval občanství Baracka Obamy. Naznačoval, že vlastně není Američanem, takže nemůže být ani prezidentem země.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…