Chci odejít jako Jan Palach, napsal bratrovi muž, který se zapálil na Václaváku. Policisté se ho snažili zachránit, ale o chvíli to nestihli

19.01.2019 7:37

54letý muž, jenž se včera odpoledne zapálil na Václavském náměstí, napsal svému bratrovi, že chce odejít jako Jan Palach. Jeho výročí smrti si v těchto dnech připomínáme. O případu informuje server Aktuálně.cz.

Chci odejít jako Jan Palach, napsal bratrovi muž, který se zapálil na Václaváku. Policisté se ho snažili zachránit, ale o chvíli to nestihli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policie, ilustrační foto

Bratr se snažil muže před jeho činem zastavit. Poté, co se zprávu dozvěděl, měl kontaktovat policii. Ta se jej snažila najít přes mobilního operátora. 

„Ale lokalizace nikdy není úplně přesná. Lze určit, že ten člověk se pohybuje v okruhu zhruba tří set metrů. Policisté tedy muže hledali, byli hodně blízko a dobíhali tam,“ podotkl starosta městské části Praha 1 Petr Hejma, jenž zároveň dodává, že nešlo o politický protest. 

Původní text ZDE.

Muž se pokusil upálit v horní části Václavského náměstí krátce po 15. hodině. Před svým činem prý držel v rukou cedule s nápisy a něco říkal. Poté, co se zapálil hořlavinou, přiběhli kolemjdoucí a uhasili jej hasicím přístrojem z nedaleké kavárny. I tak má muž popáleniny na třiceti procentech těla – především ruce a obličej. Nyní je ve Fakultní nemonici Královské Vinohrady. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…