Chcíplý pes? Bělobrádek si nedá pokoj: Když jsem byl na zkoušce z krav...

27.09.2017 7:08

Uhynulý pes pronásleduje v kampani vicepremiéra a předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka. Jeho jeden na Vysočině zmapovala MF Dnes.

Chcíplý pes? Bělobrádek si nedá pokoj: Když jsem byl na zkoušce z krav...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

Lidovecký předseda Bělobrádek v srpnu opravil diskutérku na sociální síti, že její pes nezemřel, ale uhynul či pošel. Za to se stal terčem kritiky a nyní ho jeho poučení pronásleduje i v kampani. Jak však uvádí, on si stále trvá na svém a je případně připraven o posledních dnech psů poučit kohokoli a kdykoli. V Třebíči pak v té souvislosti vzpomněl na svá studia. 

„Když jsem byl na univerzitě na zkoušce z krav, tak tam spolužák začal o tom, že kráva umře. Pan docent ho sice nevyhodil, ale moc se mu to nelíbilo,“ uvedl Bělobrádek.

V diskuzi o kampani je pak Bělobrádek jako vždy vyklidněný, ani nezapírá, že jeho strana nemá ve volbách do Poslanecké sněmovny žádné převratné sdělení či slib. „Každý se ptá na to, co ho trápí,“ říká Bělobrádek k tomu, co s lidmi na svých cestách řeší. 

Bělobrádek je pověstný tím, že u něj není příliš poznat, kdy ještě mluví vážně a kdy už nastupuje jeho sarkastický humor. Ten se projevil i v případě, kdy má šéf lidovců odpovědět na otázku, co vše uvede do výdajů za kampaň. „Když půjdu na kampaň pěšky, tak mám vykázat prošoupané boty? Když bude úřad provokovat, tak by ho nová vláda taky mohla zrušit,“ sděluje k nově vzniklému úřadu pro dohled nad hospodařením stran.

Podle MF Dnes lidovecké mítinky připomínají spíše příjemný jarmark než politickou agitaci, nechybí buchty, cukroví, kozí sýr, uzeniny. A předseda lidovců Bělobrádek se dokonce nechává přimět k tomu, aby zaskákal na skákacím hradě. „Už jsem starej na takový prudký pohyby,“ podotkne pak, když z hradu odchází. 

„Pavel Bělobrádek ani na okamžik nezapře, že je introvert. Voličům se nevnucuje, vlastně ani nenabízí. Vždy někam přijde a ‚je k dispozici‘, tedy spíše čeká, kdo se s ním bude chtít dát do řeči,“ uzavírá MF Dnes.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…