Chovanec: Tahleta země je úžasná, je tady spousta úžasných lidí

15.10.2017 21:41 | Zprávy

Moderátor Luboš Xaver Veselý v nedělním Pressklubu na Frekvenci 1 uvítal úřadujícího šéfa ČSSD a ministra vnitra Milana Chovance. Ten hned na úvod prozradil, že spor o lithium mezi ČSSD a hnutím ANO mu připomíná bouři ve sklenici vody. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš prý lithium využívá jako podpásovku. Přitom dobře věděl, že se o průzkumu zásob lithia mluví celé měsíce. Vůbec nejde o blesk z čistého nebe.

Chovanec: Tahleta země je úžasná, je tady spousta úžasných lidí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministři vnitra Česka, Rakouska a Slovenska Milan Chovanec, Wolfgang Sobotka a Robert Kaliňák se sešli v rámci tzv. Salcburského fóra. Hlavními tématy bylo sdílení informací, boj proti terorismu, vývoj v migraci

„Teď aktuálně s kolegy řešíme kauzu lithium, u které si myslím, že jde o bouři ve sklenici vody,“ podotkl Chovanec s tím, že ČSSD usiluje o to, aby vytěžené lithium bylo zpracováváno v Česku. V tom ČSSD není s ANO v rozporu. Chovanec navíc nechápe, proč šéf hnutí ANO Andrej Babiš vystupuje tak rázně, když se na celém procesu podílelo také ministerstvo pro životní prostředí, jež vede Richard Brabec z hnutí ANO. „Tak to z jejich strany vnímám jako podpásovku,“ doplnil. 

„Kdybych to vzal čistě pragmaticky, tak bych to zmiňované memorandum před volbami nepodepisoval, ale stalo se to, došlo k tomu před volbami, málokdo si uvědomuje, že šlo o dlouhý proces, který trval třeba půl roku, a vůbec to nebyl blesk z čistého nebe, jak se nás snažili přesvědčit kolegové z ANO,“ upozornil Chovanec.   

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…