Chovanec bude poslancům vysvětlovat postup policie během návštěvy čínského prezidenta

21.04.2016 6:03

Poslance dnes čeká debata o policejních opatřeních při březnové návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze. Podnět ke svolání mimořádné schůze daly TOP 09 a ODS, podle nichž policisté během návštěvy čínské hlavy státu bezdůvodně omezovali práva části obyvatel. Poslancům by měl postup policie vysvětlovat ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Chovanec bude poslancům vysvětlovat postup policie během návštěvy čínského prezidenta
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování o změnách v pořadu 44. schůze poslanecké sněmovny

Kritici hovoří zejména o bezdůvodné šikaně některých odpůrců čínského prezidenta, kteří svůj postoj dávali najevo například vyvěšováním tibetských vlajek. Chovanec i vedení policie ale odmítlo, že by policisté stranili Číňanům.

Na základě vnitřního šetření přiznala policie jednu chybu. Omluvila se za postup na pražské FAMU, kterou kvůli vyvěšení tibetské vlajky navštívili policisté. Spor přitom vyvolává také například uzavření Hradčanského náměstí, na které se nedostali účastníci oznámeného shromáždění na podporu Tibetu. Policie opatření hájila, její kritici mluví o porušení ústavního shromažďovacího práva.


 

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …