Chování náměstka zlínské policie Vaňka poškozuje, burcují odboráři

04.07.2014 9:55

Tým Janka Kroupy upozornil, že náměstek zlínské policie Vaněk je také prezidentem hokejového klubu, který dostal od tamního podnikatele zadarmo budovu milionové hodnoty. Server Českého rozhlasu informuje, že odboráři ale vidí problém v tom, že od stejného podnikatele předtím zlínská policie koupila za 86 milionů budovu krajského ředitelství.

Chování náměstka zlínské policie Vaňka poškozuje, burcují odboráři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Socha Tomáše Bati

Chování náměstka zlínské policie Jaroslava Vaňka podle policejních odborů poškozuje celý sbor. Vaněk je prezidentem hokejového klubu, který dostal od místního podnikatele zadarmo budovu milionové hodnoty. Jenže před tím od něj zlínská policie koupila za 86 milionů budovu krajského ředitelství. Vaněk šéfuje hokejovému klubu v Brumově-Bylnici,a právě ten dostal darem budovu od podnikatele Petra Tankó.

„Je to minimálně střet zájmů. Myslím si, že v době, kdy se naopak snažíme získat pro Policii České republiky každou korunu z Ministerstva financí, takovéto zprávy jsou značně kontraproduktivní,“ cituje server Českého rozhlasu místopředsedu nezávislého odborového svazu Daniel Bláha. Podle něj by to měly posoudit orgány činné v trestném řízení, protože by tam údajně mohly být i mnohem horší podezření.

Věc podle serveru ČRo už nechal prošetřit policejní prezident Tomáš Tuhý. „Pokud je to tak, může to vyvolávat určité pochybnosti. Proto jsem také nařídil kontrolu, která v současné době probíhá,“ uvádí Tuhý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…