Chvojka má problémy kvůli ukončení kampaně HateFree. Tlačí na něj Sobotka i Dienstbier

07.02.2017 20:45

Konec kampaně HateFree Culture musí nyní vysvětlovat ministr pro lidská práva Jan Chvojka (ČSSD). Ten nyní popřel, že by projekt, který mimo jiné bojuje proti projevům rasové nesnášenlivosti, rušil cíleně. Bylo prý jen od začátku jasné, že projekt je časově omezený. Informaci přinesl server Rozhlas.cz.

Chvojka má problémy kvůli ukončení kampaně HateFree. Tlačí na něj Sobotka i Dienstbier
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Chvojka, ČSSD

Projekt, jenž odstartoval před třemi roky, má prý skončit v dubnu kvůli dočerpání peněz. 

„Do konce roku musí ještě pokračovat kvůli udržitelnosti. Kdyby nepokračoval, tak bychom museli vrátit peníze zpátky do Norských fondů,“ zmínil Chvojka s tím, že od konce dubna do začátku příštího roku máme čas zhodnotit, jestli byl projekt úspěšný, jestli lze v něm pokračovat, nebo se vytvoří nějaký nový.

Stín na konec projektu vrhá mimo jiné skutečnost, že se jeho koordinátor Lukáš Houdek dozvěděl o jeho skončení z médií. Po schůzce s ministrem pak sdělil, že se s ním má během dvou týdnů sejít znovu a bude se hovořit o podobě jeho udržitelnosti. 

  • Původní text ZDE

Vysvětlení o skončení projektu nyní po Chvojkovi požaduje také premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Celou situaci totiž kritizoval, stejně jako Chvojkův předchůdce Jiří Dienstbier (ČSSD).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…