Chyby na kandidátkách našlo vnitro u 11 z 20 uchazečů o Hrad

14.11.2012 10:12

Nedostatky na kandidátních listinách našlo ministerstvo vnitra u 11 z 20 uchazečů o prezidentský úřad. Pochybili i favorité volby, expremiéři Jan Fischer a Miloš Zeman, nebo bývalá europoslankyně a šéfka Suverenity Jana Bobošíková. Ministerstvo dnes v souladu se zákonem na svém webu kandidáty vyzvalo, aby závady do 22. listopadu napravili.

Chyby na kandidátkách našlo vnitro u 11 z 20 uchazečů o Hrad
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

Ministerstvo žádné odstranitelné chyby naopak nevytklo například parlamentním kandidátům Jiřímu Dienstbierovi (ČSSD), Karlu Schwarzenbergovi (TOP 09) a Přemyslu Sobotkovi (ODS). Bezchybnou kandidátku odevzdali zřejmě také někdejší ministr Vladimír Dlouhý, skladatel a výtvarník Vladimír Franz, herečka Táňa Fischerová nebo europoslankyně Zuzana Roithová.

Fischerův tým má podle vnitra opravit na kandidátní listině jména dvou členek jeho volebního výboru, který zodpovídá za financování jeho kampaně. Jména podle vnitra nesouhlasí s jejich zněním v evidenci obyvatel.

Zemanův tým podle ministerstva nedodal údaj o finančních prostředcích převedených na volební účet. Zemanovci to zdůvodnili tím, že žádné peníze do předložení kandidátní listiny nevybrali. Podle vnitra ale měli uvést "nulovou částku". Ministerstvo upozornilo také na to, že Zeman má podle evidence obyvatel trvalý pobyt v Praze, ale na kandidátní listině a v prohlášení o svém souhlasu s kandidaturou uvedl jinou adresu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…