Chystá se další tendr kvůli vyplácení dávek. Tentokrát skoro za dvě miliardy

24.04.2014 21:50

Ministerstvo práce chystá obří tendr na informační systém pro vyplácení dávek. Vyhlásit ho plánuje v září. Zakázka by měla vyjít na 1,8 miliardy korun. Úřady se na přelomu roku vrátily ke starému OKsystemu. Kritizovaný nový systém totiž antimonopolní úřad zakázal kvůli pochybením při výběru používat.

Chystá se další tendr kvůli vyplácení dávek. Tentokrát skoro za dvě miliardy
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Úřad práce pro Prahu 1 a Prahu 2

Znalecký posudek už loni doporučoval místo něj kvůli nemožnosti jeho úprav pořídit systém úplně nový. Obří tendr je součástí dlouhodobého řešení, které resort plánuje. Ze soutěže má vzejít dodavatel informačního systému pro zpracování sociálních dávek i agendy zaměstnanosti. Měl by zajistit také správu, údržbu, provoz a rozvoj.

Poslední tendr měl stát 1,4 mld.

„Dlouhodobé cíle nejsou až tak dlouhodobé. Ten horizont je konec roku 2015. Bez toho bychom nezajistili provoz a rozvoj v roce 2016," řekla před nedávnem náměstkyně ministryně práce Iva Merhautová. Nový systém pro výplatu dávek měl resort od roku 2012. Ministerstvo pod vedením Jaromíra Drábka z TOP 09 ho nepořídilo v tendru, připojilo se jen k rámcové smlouvě Ministerstva vnitra s firmou Fujitsu. Antimonopolní úřad na přelomu roku zakázal kvůli porušení zákona o zakázkách při výběru systém používat, úřady se vrátily ke staronovému OKsystemu.

Na něj je zatím smlouva do konce roku. Tendr na nový systém začala chystat už Drábkova nástupkyně Ludmila Müllerová. Soutěž chtěla odstartovat loni v červenci, zakázka měla stát 1,4 miliardy. Ministryně práce Michaela Marksová před nedávnem řekla, že resort vybuduje „kompletně novou infrastrukturu" informačních technologií. „Nechceme nic uspěchat. Chceme, aby bylo vše v pořádku, aby systémy dlouhodobě fungovaly, aby to celé bylo maximálně transparentní i maximálně hospodárné," uvedla Marksová. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…