Chystá se další zdražování a ožebračení lidí Fialovou vládou, varuje Okamura

23.05.2023 16:59 | Ze sítí

Předseda SPD Tomio Okamura na svém facebookovém profilu zveřejnil video, ve kterém hovořil o úsporném balíčku současné vlády. Ten podle jeho slov ožebračí občany. Citoval také aktuální průzkum agentury STEM/MARK, ve kterém s vládními opatřeními dvě třetiny občanů nesouhlasí.

Chystá se další zdražování a ožebračení lidí Fialovou vládou, varuje Okamura
Foto: Screen Facebook
Popisek: Tomio Okamura na debatě s pražskými občany

Postoje SPD jsou v tomto ohledu prý shodné. Souhlasí s většinovým odmítavým názorem českých občanů.

„Jedná se v podstatě o nejrozsáhlejší zvýšení daní v dějinách samostatné České republiky, které povede ke zdražení absolutní většiny typu zboží a služeb, což posílí růst inflace. Dalším důsledkem vládních opatření bude citelný propad čistých příjmů domácností, které nejvíce postihnou pracující rodiny s předškolními dětmi, jež v důsledku zrušení školkovného a omezení možnosti využití slevy na manželku přijdou o více než 40 tisíc korun ročně,“ varuje Okamura.

Zvyšují se ale také jiné daně. Podle Okamury jde o vodu, teplo, léky, dopravu, kadeřnické služby a pivo.

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44419 lidí
„Plánují se také zvýšené odvody daní z příjmu právnických osob, zavedení nemocenského pojištění zaměstnanců a vyšší odvody pro živnostníky. Fialova vláda bude také zvyšovat daně z nemovitosti, a to dokonce o sto procent,“ pokračoval Okamura.

Dodal, že stále máme jedny z nejdražších potravin v Evropě, kdy naši občané musí jezdit za levnějšími nákupy do Polska a Německa.

„Za SPD říkám, že odmítáme dotační byznys, kde se navíc ukazuje, že plánované vládní škrty nebude z velké části možné vůbec realizovat, protože jsou vázány na platné zákony nebo na již uzavřené smlouvy a schválené projekty.

Hnutí SPD odmítá zvyšování daní českým občanům a českým firmám a preferujeme jít cestou plošných škrtů provozních výdajů na jednotlivých ministerstvech, zrušení všech zbytných veřejných plateb do zahraničí či předražených zahraničních zbrojních nákupů. Na straně příjmů je třeba zdanit zahraniční spekulativní kapitál a nezdaněné dividendy vyváděné z České republiky do ciziny nadnárodními korporacemi,“ uzavřel Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…